Csapadékvizet, esővizet bevezethetem az ásott kútba?
Jelenleg az ereszcsatornák egy IBC tartályt táplálnak, de az elég gyorsan meg tud telni, ha hirtelen sok a víz. Azon gondolkoztam, hogy a víz egy részét a telken levő ásott kútba vezetném föld alatti megoldással, aszályos időben úgyis csak az alján van. Erre gondoltam szűrőt rakni az ereszcsatorna lefolyóhoz és a kútba való belépéshez is egy tisztítóaknán keresztül.
Van valami jogi, szabályozási, technikai akadálya a csapadékvíz kútba vezetésének?
Tilos bevezetni a kútba valamit is .Ki tudja így még mi kerülhet bele .
A kút vize,akár több kutat is megfertőzhet.Aztán a vizsgálat majd kideriti honnan ered .
Nem! Ne akard a szomszédok kútját is tönkretenni.
Használj több/nagyobb tartályt.
Én is ilyesmin angyalok hogy az eső vizet gyűjteni.
Mi lenne akkor ha kerti tavat csinálnék tófóliàval?
A tető mérete kb 600nm.
Tök mindegy, hogy itt miket hordanak össze.
Inkább abból induljál ki, hogy szerinted az esővíz is kiír egy körkérdést a gyíkra, hogy hová folyhat el a talajban???!
Mi nem egyértelmű azon, hogy semmit nem vezetünk bele a kútba? :D
Szerinted az eső SZÁNDÉKOSAN beleVEZETI magát helyekre? Az komoly.
Uramatyám!
Tényleg ennyire fogalmatlan vagy????
Gondold már végig, hogyan jut le a talajba az esővíz... NEM egyből az égből, hanem átszivárog több olyan talajrétegen, ami megszűri!
Ha meg belevezeted, akkor az összes sivatagi port, koszt, savas tartalmakat csövön beviszed a kútba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!