Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Átfolyós gázboiler csak akkor...

Átfolyós gázboiler csak akkor melegít, ha CSAK a meleg van megnyitva, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Szóval átfolyós gázboiler van, őrláng ég, ha a meleget nyitom meg (a csaptelepen nincs külön meleg vagy hidegvíz, hanem ez az "állítós" megoldás van, balra meleg jobbra hideg), akkor rendesen begyullad és melegít, viszont ahogy elkezdek hideget adni hozzá kialszik és csak az őrláng ég onnantól. Mit csinálok rosszul?
2022. aug. 13. 13:20
 1/8 anonim ***** válasza:
48%

Semmit. A karos csappal képtelenség beállítani.

A tekerős csap ezerszer jobb ide.

Elvileg ha hideget keversz hozzá, jobban meg kell nyitni a meleget.

2022. aug. 13. 13:25
 2/8 mindentudó99 ***** válasza:
100%
A bojler bemenő vizénél biztos ban csap nyisd ki teljesen ha nem segít vagy nyitva van lehet vízkő probléma
2022. aug. 13. 13:25
 3/8 anonim ***** válasza:

A hideg nyitással csökken a melegvíz áramlása, a meleg ágba ezért alszik ki a láng. Ezért kellene jobban nyitni, hogy a melegvizet, hogy abba nagyobb legyen az áramlás.

Ez bojler sajna ilyen, karos, és hőfokszabályzós csapteleppel nem jók.

2022. aug. 13. 13:33
 4/8 A kérdező kommentje:

Akkor értsem úgy, hogy sz*pás, és zuhanyzás lőve?

A víz a közös költségben van (10e/hó), szóval ugyan annyit fizetünk, mindegy, hogy egy hónapban 1 vagy 1000 liter vizet használunk, akkor gondolom ez az ok.

2022. aug. 13. 13:56
 5/8 anonim ***** válasza:

várj, egy próbát megér...szóval próbáld szabályozni a hidegvíz menniségét úgy, hogy a gázbojler ne higgye azt, hogy nincs szükség melegvízre...

elég nagy pepecselés, de előbb utóbb eredményes lesz.

Ezt jól találták ki, nálad rosszul van beállítva a vízmennyiség valamelyik oldalon.

Járj szerencsével

2022. aug. 13. 14:04
 6/8 anonim ***** válasza:

#4: pont egy ilyen albérletben laktunk sokáig.

Gyűlöltem azt a szart, szerintem fejenként minimum 200-300l vízzel zuhanyoztunk le emiatt. Ami a csövön kifér, ha egyszer sikerült belőni a hőfokot, akkor még mindig megtörténhet, hogy a szomszéd lehúzza a WC-t, és cseszheted az elmult 5 perc munkáját, kezdhetted előlről.

Anyósoméknál ugyanez van,.csak ott még kb 1 perc, mire odaér a kazántól a víz a zuhanyzóhoz, na ott már párszor durrant el az agyam és inkább letusoltam hidegvízben.

Most a távhős melegvízzel kb 30-40l vízbből zuhanyzunk le fejenként. Vagy máshol villanybojler volt, az ugyanaz az élmény.

Az átolyós melegítő egy használhatatlan szar.

Léteznek kis tárolós változatok, az használható.

2022. aug. 13. 16:39
 7/8 anonim ***** válasza:

Milyen bojlerről van szó? Ősrégi Hajdu bojlerrel szívtunk hasonlókat régi ház fürdő felújítása után (tekerősről mi is karosra váltottunk), azokban még nem volt semmilyen elektronika, ami szabályozta volna a lángot. Azokkal zuhanyozni lehetetlenség, ha karos ott is a csap.

Viszont a mai bojlerekben van elektronika, ami kar állásától függően (víznyomást érzékeli) szabályozni tudja a lángot. Azok simán jók zuhanyhoz is. Életünk legjobb döntése volt, amikor a régi Hajdut lecseréltük modernre.

2022. aug. 13. 16:49
 8/8 mindentudó99 ***** válasza:
Azért azt is nézd meg amit én írtam.
2022. aug. 13. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!