Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Lehetne úgy spórolni a fűtésse...

Lehetne úgy spórolni a fűtéssel hogy a szobámban elkerítenék egy sarkot sátorral (ahol napközben vagyok) és főleg azt fűteném csak fel?

Figyelt kérdés

Hősugárzóval szerintem gyorsan felmelegedne.Akkora sátorra gondoltam hogy ülve pont elférjek benne úgy hogy a kezeimet ki tudom nyújtani.

A házat meg csak estére fűteném kicsit fel, hogy 15 fok esetleg legyen, annyiban már lehet aludni.

Úgy számoltam hogy így rengeteg tüzelőt tudnék spórolni. Ugyanis ha elfogy a fám nem fogok többet tudni vásárolni.

Meg arra gondoltam még hogy alváshoz zacskókba raknék forró vizet és a takaróm alá raknék belőle

2022. aug. 4. 13:39
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

10 fokba szerintem a réteges öltözködés se elég. 15 fokot talán még bírnék benn.

De nagyon keveset fogok tudni csak fűteni mert több fát már nem tudok venni.

Gyakorlatilag csak az időt húzhatom a megfagyásom előtt.

2022. aug. 4. 14:21
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

#11: "10 fokba szerintem a réteges öltözködés se elég. "

Hát nem tudom, ezt kérdezted már DOLGOZÓ emberektől? Mondjuk aki lenyomja a 12 óras műszakot a szabadban télen is?

Talán kevesebbet kéne inni és többet dolgozni, akkor lenne miből fizetni a fűtést.

2022. aug. 4. 14:24
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
a munkám úgy hozta, hogy négy négyzetméteres, zárható bódéban kellett aludnom(külföldön, hideg országban)...nos itthon vettem egy norvég hálózsákot, amiben kiválóan lehetett aludni. Kint -25 fok volt, bent fűtés semmi, de a hálózsákban ki lehetett bírni. Reggeltől estig volt fűtés..
2022. aug. 4. 14:37
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

A villany-hősugárzóval óvatosan. A statikus nem sokat ér, csak a dinamikus. Ez utóbbi egy ventillátoros fűtőtest, minden Watt oda megy, ahová tereled.

Nálam bevált. Esetedben a legolcsóbb(4000.-Ft)is megteszi, és 1000 W üzemmódban a legjobb.

2022. aug. 4. 14:44
 15/21 NTBS ***** válasza:
Ne kísérletezz ilyenekkel. Több réteg ruha, estére több takaró.
2022. aug. 4. 17:40
 16/21 anonim ***** válasza:
Ha a pia árát fűtésre költöd, akkor nem kell sátor. Dupla haszon.
2022. aug. 4. 18:03
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Valamikor, nagyon régen, amikor még nálunk a műanyag fólia felhasználása újnak számított, volt egy cikk az Ezermester folyóiratban, hogy hogyan készítsünk polietilén fóliából egy kis favázas "iglut", ami a szobából leválaszt egy kis részt, ahol ha ott tartózkodunk, a hőmérsékletet magasabban lehet tartani a szoba hőmérsékleténél (hiszen a testhő jelentős része is bennmarad) és mivel a fóliasátor alatt a páratartalom is magasabb, így a szubjektív hőérzet még alacsonyabb hőmérséklet esetén is kielégítő.
2022. aug. 4. 20:49
 18/21 anonim ***** válasza:

[link]

én inkább ezzel probálkoznék.

2022. aug. 4. 22:01
 19/21 anonim ***** válasza:

Elmész a decathlonba, veszel ruhákat, amiket télre ajánlanak, meg egy meleg hálózsákot.

Egyébként nem egy indokolatlanul nagy házat akarsz kifűteni? Nem tudsz befogadni valakit, aki enyhíti a költségeket?

2022. aug. 5. 10:12
 20/21 anonim ***** válasza:

Hali.

Itt van nehany hasznos tipp, hogyan es mit, de nyilvan ha total alkesz vagy es egyszer nagyin beiszol akkor kihulhetsz vagy magadra gyujthatod vagy mit tudom en, bar a reszegeket az őranygalaik valahogy vedik.

Tehat:

1. Megprobalhatsz satrat allitani, de azt tedd az agyadra vagy valami magasabb matracra, kulonben alulrol a hideg fog jonni es amit nyersz vele azt el is veszted.

2. ha tehat van faranciagyad vagy kihuzhato a kanaped, akkor ha az arra kirakott kis satorban mint valamk halofulkeben alszol el ejszaka, akkor az biztosan jobban melegen tart.

3. Halozsak...valahonnan valakitol kunyizz egy akar regebbi vastag mumiahalozsakot, ne a teglalap alakut, mert az olyan mint.egy sima takaro. De ezekbe ugy erdemes bebujni, barmennyire is ellenkezik elsore a normal elgondolassal, hohy keves ruhaban. Van aki a meztelensegre eskuszik, de en inkabb egy vekony hosszu ujju felsore es egy hosszu jegeralsora egy zoknival. Ugyanis ezek a halizsakok a tested meleget benttartjak es igy majdhogynem.magadat futod odabent es o meg szigetel. persze magadra es alad is boven dobalj meg takarokat, csak magaban a halozsakban ne fekudj 5 retegben mert akkor vagy beleizzadsz vagy beleizzadsz es utana ugyanugy fazol majd.

4. ablakod/ajtod/ padlod? padlora kerits szőnyegeket es alajuk rakj ujsagpapirt vagy kartonpapirt. Nagyszuleim alatt pince volt es emiatt alulrol folyamatosan jott a hideg sokat kellett futeniuk, anyganyam eloszedte ezt az osi szigezelesi modszert ujsagpapirt teritett le tobb retegben ra a szonyeget es mas volt teljesen a hoerzet is es nem vesztettek annyi hőt se.

Ablakok ele ablakokra ha tudsz akar csak a fel tablara is tegyel szinten kartont vagy ujsagpapirokat vagy ele vastag fuggonyt vagy fuggonykent takarot vasznat. A hazak a nyilaszaroikon veszitik a legtobb hot. Bejarati ajtora kamrajtora ha az a lakasodbol nyilik es az futetlen detto tegyel valami hoszugezelest hungarocelt vagj ra vagy papirt vagy van hovisszaveros szivacs is.

5. a villanyfutotest radiator iszonyat elviszi az atamkoltsegedet meg egy szoba futese eseten is. Mert sajnos bar gyorsan felmelegszik ki is hul...a kalyha meg a sparhelt is sokkal jobb. Es satorba ne tedd, mert igen sajnos ott meg kigyulladhat a sator ha veletlen elalszol mellette es houuaer vagy tulmelegszik felette a satorponyva.

6. a napi futes ritmusa se mindegy. Nagyszuleim akik igazan sporoltak de nekik gazfutes volt egyszeruen a konyhat vagy a furdit kizarolag akkor es azt is elotte picivel kezdte felfuteni, amikor tudta oda mennek. pl reggelizes elozt, de mikor mar kb reggeliztek ki is kapcsolta, hogy akkor mar mire elmennek onnan feleslegesen ne futse az ures helyiseget. Nappal reggelente kicsit begyujtott aztan delben mar kikapcsolta, aztan lefekves eleott kicsit de mire lefekudtek megintcsak lejebb tekerte. Ok ezt faval nem teheted meg, de ejjel vavyis hajnalban van mindig a leghidegebb, tehat ha estere kicsit befutesz, akkor reggelig kitapasztalod mennyire marad meg valami langyossag a hazadban. Ha ugy baratsagosabb reggel szepen felkelsz es egybol.begyujtasz de napkozben estig megintcsak nem, hanem olyankor tevekenykedsz. Alapbol napkozben a kora delutan a legmelegebb meg telen is utana kezd hulni.

7. forrovizes palack magad melle a fekhelyre jo otlet, de ne legyen tul forro nehogy megegessen.

azt hiszem a lenyeg ha ejjel nem akarsz megfagyni akkor a tuzelod javareszet ejjelrr estere kell tartalekolnod es kora reggelre felkeleskor hogy gyorsan csiholhass egy kis meleget. Napkozben mukodhet a satrazos elkepzelesed is, de ha folyamatosan fog menni a villanyradiatorod akkor irdatlan szamlad lesz.

Egyik rokonom detto sokat iszik es tanyan el o egyedul az alvos szobajat futi, de neki azert van penze aramra de o is ejszakara kapcsolja be. Nappal megy inkabb kocsmaba, boltba vagy at szomszedolni es ott iszogatni.

2022. aug. 26. 15:03
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!