Kinek kell fizetni a kommunalis adot?
Ha júniusban vettünk egy házat,ami most átépítés alatt van (még nincs használatbavételi engedély sem rá),tehát nem is szemetelünk (kivéve sitt, de annak elszállítására van külön szerződés a kivitelezővel),kinek kell fizetnie a kommunális adót?
Én úgy tudtam, hogy akinek jan. 1-én a nevén van, de most az előző tulaj velünk akarja fizettetni és papírokat az átírásról stb. aláíratni...Amúgy még a kukát is magával vitte :-/
A kommunális adót nem a szemétdíjra fizeted (van ahol nem kell szemétdíjat fizetni, elengedik a kommunális adó fejében) A magánszemélyek kommunális adóját annak kell fizetnie, akinek belterületi ingatlan van a nevén. Az adókötelezettség a tulajdonba kerüléssel keletkezik. Nem kell hozzá használatba vételi engedély.
A gépjárműadónál van az, hogy akié január elsején a gépjármű, az fizet.
A vállalkozók komunális adóját pedig az illetékességi területen alkalmazottak száma alapján kell fizetni.
A kuka lehet hogy a saját tulajdona, pl nálunk is mindenkinek meg kellett venni a szemétszállító kukát. Belépéskor kedvezményes áron meg lehetett vásárolni, ha valakinek eltört/ellopták az már teljes áron pótolhatja a szemétszállító cégtől, vagy vesz valahol máshol. (az érvényesítő matricáját ilyenkor is a szemetesektől kell igényelni, egyszeri admininsztrációs díj fejében. Persze csak akkor adnak, ha rendezve van a szemétszállítási díj)
És a szemétszállítás havi díjánál nem nézik, hogy valóban történt-e szemétszállítás, vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!