Magyarországon miért az 'álló'- kialakítású kályhák voltak elterjedve?
Régóta keresgélek öntöttvas kályhákat használtan, és mind szinte, amit látok ilyen álló, hosszanti formájú. Pl.péterkályha, jancsikályha. Ezekbe apróbb botocskák férnek bele maximum és nem nagyobb fahasábok. A környező országokan nem tudom mi a helyzet, mi van elterjedve. Vajon hazánkban mi lehet ennek az oka? Miért emellet a dizájn mellett döntött sok háztartás?
Én ilyesmit keresek, ami az alábbi linken is van. Nem tudom ennek a formának nevét (?).
A véleményem, hogy sokkal hatékonyabb egy ilyen kályha, ami vízszintesen pakolható meg nagy fahasábokkal. Nem utolsó sorban pedig nem kell kicsire aprítani a tüzifát sem, s tovább is ég.
Kíváncsi lennék a véleményeitekre. Ti mit gondoltok a 2 kályha típusról? Vajon hol tudnék hasonlót szerezni, mint ami a linken is van?
Gyártottak egyáltalán Magyarországon ilyet?:D
Köszönöm az értelmes válaszokat.
Gratulálok, hogy feltaláltad a spanyolviaszkot.
Már gyerekkoromban is sparhelttel fűtöttünk és főztünk.
Sőt. A sparheltnak volt egy "továbbfejlesztett" változata, illetve a füstcsövön volt egy víztartály, ami ellátta a lakást melegvízzel. Lehet, hogy ez külön volt kapható.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!