Egy álló kombi gázkazán lehet gravitációs (azaz nem cirkó), illetve átfolyós? Vagy ezek mindegyike cirkó és tárolós?
Itt két fogalmat keversz.
A gravitációs az égéstermék-elvezetésre vonatkozik, az lehet gravitációs (hagyományos kémény), turbós (külön frisslevegő-bemenet és égéstermék-kimenet), illetve kondenzációs (egy kémény koaxiális "csövekkel"). Létezik cirkókazán mindhárom kivitelben.
Az átfolyós a HMV-részre (nem fűtés, hanem melegvíz) vonatkozik, azt jelenti, hogy az égéstéren átáramló vizet melegíti fel, külön tartály nélkül.
Létezik kazán, ami fűtés mellett átfolyós vízmelegítővel is rendelkezik (gravitációs készülék újonnan nem szerelhető fel), pl. [link]
Igen, sajnos nem vagyok tisztában ezekkel. Közben megnéztem ezt a kérdést:
https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__egyeb-kerdesek__10866..
amire én gondoltam mint cirkó, az lehet, hogy a keringetőszivattyúra vonatkozik. Szóval a gravitációs is lehet cirkó, de a keringetőszivattyús csak cirkó lehet, de gravitációs nem?
A kombi gázkazánban mindenképpen van keringetőszivattyú, hiszen a cirkofűtés lényege (mint ahogy a nevében is benne van), hogy meleg vizet cirkuláltat a fűtőtestekben.
Ettől független a HMV-rész, ami lehet átfolyós is. Tárolós kazánnál is általában ugyanaz a cirkulációs szivattyú üzemel, csak egy másik szelepen keresztül is cirkuláltathatja a fűtővizet a tároló hőcserélőjében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!