Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Melyik módszer energiatakaréko...

Melyik módszer energiatakarékosabb(mosás, mosogatás)?

Figyelt kérdés

Az eco program a mosogatógépen 50 C° és 2 óra 10 perc hosszú. Amit eddig használtam rajta, az a 65C°-os 1 órás gyorsprogram. Melyik a takarékosabb?

Mosógép eco pamut programja kb 3 óra, ha 30 fokra és 1000 fordulatra állítom, a sima (amit legtöbbször használtam eddig) 30 fokon, 1200 fordulaton 1 óra 15 perc. Ha éppen csak koszosak a ruhák, akkor a legrövidebb 35 perces, 30 fokos programot választom. Mindkettő Bosch, A+ energiaosztályú gép.

2022. júl. 15. 09:27
 1/3 anonim ***** válasza:

A használati utasításban nincs leírva az egyes programok kwh-felhasználása?

Én csak érzésre tudom mondani, hogy nincs jelentős eltérés... Mármint spórolási szempontból...

Pamut cuccokat ne 30 fokon moss... Az kevés hozzá. Bármilyen hosszú ideig forgatja.

2022. júl. 15. 09:37
 2/3 anonim ***** válasza:
75%

A mosogatógép gyorsprogramja takarékosabb az árammal, de több vizet használ, írja is a kézikönyve.

A mosógépnél egyértelműen a rövid program a takarékosabb.

A legtakarékosabb a kézi mosogatás, a nyár végével meg nem kell olyan gyakran mosni.

2022. júl. 15. 09:40
 3/3 anonim ***** válasza:
Az én mosogatógépemen a gyorsprogram 30 perces és valóban jóval áramtakarékosabb, mert rövidebb is, alacsonyabb a hőfok is, de csak az enyhén szennyezett edényekkel boldogul. Erősen szennyezett edényekre nekem jobb az eco.
2022. júl. 15. 09:42

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!