Mára már elengedhetetlenné vált a légkondícionáló/ klímaberendezés a házakban, lakásokban?
Nézem az időjárás előrejelzést, és a jövő hétre végig 35 fok feletti hőmérsékleteket mondanak, éjjel sem lesz 20 foknál hidegebb.
Ezt már nehezen lehet hűtés nélkül elviselni.
Nem mondom hogy elengedhetetlen mert legkondi nelkul lehet elni egy hazban, meg akkor is ha nagyon meleg van es nehezen tudsz aludni. Viszont nem kellemes 35 fokban aludni. Vannak orszagok ahol siman felmegy a homerseklet 30 fok fole es a nyar hosszabb is mint Magyarorszagon, sot a tel olyan enyhe hogy nem is kell futes a hazakba.
Mar nem Magyarorszagon lakom de ha ott laknek es lenne hazam akkor biztos hogy beszereltetnek egy klimat. A hazamban itt kulfoldon ahol lakom van klima mert hosszabb a nyar es nagyon paras. Klima nelkul elviselhetetlen lenne a haz.
Szerintem az ara nem sok ahoz kepest hogy mennyivel kenyelmesebb az alvas nyaron. Mikor Magyarorszagon laktam akkor sokszor azt sem tudtam milyen trukkot probaljak hogy tudjak este aludni
Azért az túlzás, hogy nem lehet légkondi nélkül élni, de tény hogy sokkal jobban megkönnyíti a forró napok átvészelését.
Könnyen hozzá lehet szokni az általa okozott kényelemhez, de ennek is megvan a negatív oldala mint pl. fokozza az üvegházhatást, nagyon szárító hatású a bőrre és a nyálkahártyára nézve.
Azonban nem mindegy ki hol lakik, azért egy panel lakásban fent a sokadik emeleten benti 30-31 fokban érthető ha kell klímaberendezés.
Őszintén szólva én még megvagyok nélküle, kertes házban lakom ahol van egy nagy diófa az udvarban, ami a déli napsütést árnyékolja, olyan mint egy óriási napernyő, így nehezebben melegíti át a falakat. Több napig tartó forró nyári napokon átlagban 25-26 fok szokott lenni bent.
10-es:
A split klíma valóban nem a legolcsóbb, de a hálózatot nem szükséges felújítani hozzá, még 100 éves 6 A-es biztosítékról is elmegy a gyakorlatban, főleg ha inverteres. Márpedig ma már csak azt lehet behozni az EU-ba.
Ellenőrizni kellene mindenképp, esetleg a fogyasztásmérő és a klíma közé kihúzni egy 3X1.5 mm2 kábelt.
A vízforraló+mosógép nem csoda, hogy lecsapja, mivel a vízforralók általában 2 kW-ot vesznek fel, a mosógép fűtőbetétje is minimum 1-1,5 kW.
Hogy laikus is értse, egy vízforraló nagyobb teljesítményt vesz fel mint két klíma.
Ezen nem aggódnék.
18: Hatásfok? Melegítés ideje? A gáznál rengeteg felesleges hő keletkezik, ami fűti a helyiséget, emellett lassú is.
Nem véletlen, hogy elterjedtek az elektromos vízforralók...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!