Miért nem segít a lefolyó tisztító?
Eddig ilyen nem fordult elő, mármint kicsi dugulás persze, amit a lefolyó tisztító meg is oldott.
Most az történt, hogy a víz, ami a mosdó lefolyóból lement, feljött a zuhanyzóban. Vettem lefolyó tisztítót, beleöntöttem a lefolyóba, ugyancsak a zuhanyzó lefolyójába, miután persze kimertem az álló vizet. De nem lett jobb, azóta megismételtem a műveletet. A szer is feljött a zuhanyzóban, onnan gondolom, hogy vizet nem igazán engedtem azóta, kivéve egyszer, ugyanis 30 perc után elvileg meg kell nyitni a csapot és vizet kell engedni a lefolyóba. Ma vettem a wc pumpát, az segíthet? Még nem vagyok otthon, de mindenképpen kipróbálom. Jó lenne, ha nem kellene senkit hívni, de tudom, hogy talán most nem úszom meg a dolgot. Szerintetek mi lehet a gond? Az egyik ismerősömnek meséltem, azt mondta lehet a levegő okozza a csőben, emiatt nem használ a lefolyó tisztító. Vagyis a víz lemegy, mint írtam, csak sajnos fel is jön vissza, a zuhanyzóban. Ötletek esetleg, hogy mit próbálhatnék ki? Köszönöm szépen előre is.
A siker kulcsa, a trutyid mérete. 1# ajánlata jó.
Pumpálni úgy tudsz, hogy ezek szerint vagy mosdónál vagy zuhanyzónál. Ha mosdónál pumpálsz, a zuhanyt dugd be, tegyél rá nehezéket. Mosdót engedd félig vízzel. Ronggyal dugd be a túlfojót. Dugó kihúz, pumpa rá, és így vízzel megpumpálod gyorsan. Itt a viz hidraulikus ereje hat.
Aztán granulátom, hogy oldja, vagy csőgörény, aztán pumpa ismét, vagy víznyomás 1#.
A hátrány, ha a cső falán sok a trutyi és oldástól, pumpálástól beszakat, oda csőgörény kell, hogy lazítsa.( Vagy a végén szakember).
Granulátumok hőt fejlesztenek, egyszerre sokat ne, mert a hőmiatt lágyulhat, deformálódhat a cső.
Köszönöm szépen a válaszokat! 👍👍 Sajnos ki kellett hívni a szakembert végül, 2 órát vett igénybe neki, mire megoldotta a problémát, már én éreztem cikinek... Szétszedte a kézmosót, illetve felnyitotta a zuhanyzó alján is. Azt mondta végül az a gép segített neki, amit évente max. 1-2x használ csak, olyan 4 méter mélyen volt a dugulás.
Próbáltuk amit írtatok egyébként, bedugtuk a zuhanynál egy ronggyal, én ráálltam két lábbal, míg a párom pumpált a kézmosónál. Így is jött fel a víz. Próbáltuk többször, mert kaptunk egy szivattyút is, de nem sikerült. Viszont a szakember 2 órás munkáját látva nem is meglepő, hogy mi semmire sem jutottunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!