Fürdőben, a lefolyó tisztítónyílásba milyen szert öntsek ami segít a részleges duguláson?
A lefolyó tisztító ha nincs szakszerűen legpumpálva az akár nagyobb bajt is csinálhat.
A trisó és forró víz ami nem árt és oldja a zsíros lerakódást.
Kisebb, közeli duguláshoz és a bűzzáró tisztításához a boltban kapható tisztítósót szoktam használni. Nagyon erősen lugos, bőrre, szemre vigyázni! Nagyon fel is forrósodik, nem árt arra is figyelni!
Olcsón kapható is egy acélszálas tisztító is, amit tekerni kell a csőben, belefúrja magát a dugulásba, és közben ledörgöli a cső falát is. Én a Lidl-ben vettem egy 3 méter hosszúságút.
Ha nem segít a tekerős tisztító, vagy nem elég a 3 méter, akkor bevetjük a nagyágyút, a következő eddig még mindig segített: Kétszemélyes munka, együtt szoktuk csinálni a párommal. Van egy 30 méter hosszú 1/2"-os locsoló csövünk. Egyik vége a csapra megy, a másikon nincs semmi, és kissé lekerekítettük, hogy könnyebben csússzon. Eddig még mindig csak a mosogató dugult el, főleg mióta mosogatógépet használunk. Beledugjuk a locsoló csövet egy méternyire a falba lévő lefolyócsőbe, majd egy ronggyal szorosan körbetekerjük és nagyon erősen nekiszorítjuk a lefolyócső végének a rongyot. (ezt többnyire a párom szokta csinálni, mert nagy erő kell hozzá, 3 bar víznyomás felett az én erőm már kevés.) A rongy eltömíti a vízvezeték cső és a lefolyócső közti rést, így nem spriccel, csak egy kicsit csöpög. Ezután a párom megnyitja a csapot (és készenlétben áll, hogy rögtön elzárja, ha szólok). Van úgy, hogy a víznyomás rögtön kilöki a dugulást. De ha nem, akkor elkezdem betolni mélyebbre a csövet. Viszonylag könnyen megy, mert a csővön kifolyó víz még a kanyarokon is átsegíti. Nálunk kb. 6 métert kell bedugni 3 kanyaron át, 6 méter után éri el a 40-es lefolyócső a 110-es csövet. Ilyenkor a víz közvetlenül éri és bomlasztja a dugulást, meg maga a cső is nyomja, még mindig sikerült így a tisztítás. Amikor visszafelé húzom, addig is folyamatosan nyitva a csap, és a víz át is mossa a csövet. Csak a legutolsó pillanatban zárja el a párom a vizet, mielőtt a cső vége elérné a rongyot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!