Pvc csatornalefolyó idom "külsőleges" hegesztése mivel biztosabb? Bevált módszer hozzáértőtől?
Külsőleges hegesztés alatt azt értem, hogy nem két összetolható elemet kellene összeragasztanom, hanem egy már lefektetett 110 -es csőelembe lyukat fúrva bele kellene kötnöm egy 63 - mas ágat 45 vagy 90 fokban (ahogy a faltól a sarokban helyem lesz).
Nem cél körbe kibontani az egész csövet, csak a padló irányából szeretnénk függőlegesen belekötni egy ágat. Ehhez kb 5 centi betont kell átvágnom, kivésnem egy A4 füzetlapnyi helyen.
Az egybeforrasztásnál lágy laminnáltpadlóval (lágy pvc), esetleg plexivel próbálkozzak, vagy elég lesz a vinilfix ragasztó is?
Hát, meg lehet oldani a problémát 10 ezer ft ból, meg 200 ezerből is.
Jelenleg az elsőre van keret és a fél házat sem szeretném felrobbantani emiatt...
Egy Wcbe oldalról a fal alatt bemegy egy 110 es cső és a wc csésze eközben az oldalra döntött T idomba van bekötve és lefelé folyik, de ez még semmi :D
A Döntött T kb 50 centivel lejjebb bemegy egy oldalra döntött Y ba aminek az egyik szára az én Wc-m a másikon meg van egy 90 fokos könyök, amire egy függőleges csövön a felső szomszéd van bekötve a döntött T és a döntött Y szárai egymás felett futnak csak az Y kimegy az utcai csatornába a T szára meg kb a konyha sarkáig tart ahol a mosógép, mosogatógép, mosogató van belekötve.
Ezért nem célszerű nagyon bontani, mert akkor már falat is kellene, nem csak padlózatot.
Jobb ötlet?
Valahogy így nézne ki:
Ahol szürke az épület fala, bordó a jelenlegi csatornarendszer, és narancssárga a tervezett rákötés, ami egy kádlefolyó lenne a wc mögött levő helyiségből. A Wc így közlekedőre nyílna, nem a konyhába, oda csak a fürdőszoba nyílna.
Szivem szerint beraknék egy 110-es T idomot fejjel lefele egy 63 mas szűkítővel a végére, csak nem férek el a faltól a bontással, mert akkor már alá kellene bontani a fal alá..
Nagyon...
Plusz átvágni a 110-est, és a wc is kiesne a napi használatból a szomszéd cuccáról már nem is beszélve..
Csináltam már hasonlót.
A szokásos pvc ragasztó úgy megfogja, mintha össze lenne hegesztve.
Veszel egy ilyet, meg egy 45 fokos 63-as idomot, hogy meglegyen a 90 fok. Hosszában kettévágod a 110-es részét. A meglévő 110-es tetejét kivágod picit nagyobbra, mint a 63-as becsatlakozása, aztán ragasztóval-tömítővel rágyógyítod az egészet. Sok ilyet megcsináltam már, működik.
110/110/63 ág, és egy 110 toldó karmantyú.
Nem kell kókánykodni.
Kókánykodni?
1m x 1m méteren nem fogom kikapni a mindennap használt wc-t meg kibontani ezvégett az egész aljzatot meg újrabetonozni és újraburkolni...
Mitől lenne az jobb megldás mint a felülről beletoldok / hegesztek?
Mellelseg a kérdés is erre irányult, nem a munka megítélésére!
A lényeg annyi, hogy ne szivárogjon!
Létezik a haas easy " megfúrós műanyag idom,és van mindenféle méretben és azt már nem nevezheti senki kókányolásnak.. Keress rá.
Egyébként én is csináltam már azt amit a 6-os írt és a mai napig hibátlan!
Kivágtam az 110/50idomnak a 110 részéből egy hosszanti cikket jó 10Cm szélesen végig kiszedtem flexel. Eztán rácuppantva átjelöltem és megfúrtam felülről a 110 alapgerincet 50-es koronafúróval, majd 2 nagy aba bilincsel odafogattam,bőséges FbS szilikon társaságában. ( PVC ragasztót ide nem tettem,mert az nem tömít hanem csak ragaszt,és ide jó tömítetség kell!) A 2 Bilicset ésszel" kell meghúzni mert összetörheti a gerincet, egy erős akkus fúró + 7mm krova eltöri mint a sz.rt a PVC-t..
Mai napig működik hibátlanul,és megvolt 3Eft-ból a csatlakozási pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!