Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogyan lehet nyáron kibírni...

Hogyan lehet nyáron kibírni egy 4. emeleti, tetőtéri lakásban, sötétítővel, klíma nélkül?

Figyelt kérdés

Idén vettük a lakást, de minden tartalékunk erre ment, nincs több pénzünk. Még csak 30°C van kint, de már most nagyon meleg van az egész lakásban,emellett semmi levegő.

Akinek hasonló a helyzete, hogyan bírja ki nyáron a legnagyobb kánikulában?

2022. jún. 7. 17:06
 1/10 anonim ***** válasza:
91%
Tömény szenvedés. 1 nyarat bírtam így ki, utána minden pénze félretettem klímára és beszereltettem.
2022. jún. 7. 17:13
 2/10 anonim ***** válasza:
91%

Én biztos, hogy sehogy nem bírnám ki, mert már most haldoklom, annyira kikészítenek a nyarak.

Én is szarul állok anyagilag, de 3 éve vettem a vaterán egy mobilklímát 20 ezerért, az nagyjából megteszi, miközben szorgosan gyűjtögetek a klimatizálásra.

2022. jún. 7. 17:17
 3/10 anonim ***** válasza:
21%
A "hogyan" kérdést nem tudom megválaszolni, de én simán elvagyok 29°C-os szobában, a mostani hőmérsékleten eszembe nem jutna bekapcsolni klímát.
2022. jún. 7. 17:53
 4/10 anonim válasza:
80%
Legalább ventillátorokat vegyél, hogy mozogjon a levegő. Vagy egy olcsó léghűtő. De mindenképp gyűjts a légkondira.
2022. jún. 7. 17:55
 5/10 A kérdező kommentje:

Közben előkerítettem a nagyventillátort, illetve kereszthuzatot csináltam. Így már jóval elviselhetőbb.

Részleges megoldásként eszembe jutott a mobilklíma. Arról tapasztalatok esetleg?

2022. jún. 7. 18:14
 6/10 anonim ***** válasza:
30%
Mobil klíma = Kidobott pénz. Lehet, hogy egy nagyon kicsi, nem tetőtéri szobában ér valamit, de tetőtérben ahol nyáron sajnos képes 30 fok fölé is melegedni a szoba hőmérséklete, semmit nem hűt.
2022. jún. 7. 20:14
 7/10 anonim ***** válasza:
80%

Nem értek veled egyet.

Természetesen nem hasonlítható össze a rendes klímával, de nálunk a 20 m2-es szobát és a 30 m2-es nappalit kellemes 23-24 fokosra hűti (szintén tetőtér!)

Persze nem egyszerre, hanem odagurítjuk, ahol tartózkodunk. Dől belőle a jeges levegő.

Szegény ember vízzel főz! ...aztán majd egyszer lesz másmilyen is, nem csak tologatós ...

(2-es voltam)

2022. jún. 7. 20:28
 8/10 anonim ***** válasza:
80%
Megszokás kérdése is. Én vagy 20 éve élek tetőtérben légkondi nélkül. Igen, meleg. Nyáron van pár hét, mikor olyan kánikula van, hogy tényleg rossz, olyankor lefekvés előtt 10 perc hidegzuhany, hogy áthűljön az ember, és persze nyitott ablakok.
2022. jún. 7. 21:11
 9/10 anonim ***** válasza:
85%

Roló félig lehúzva kánikulában.

Ablakok egész nap döntve nyitva.

Tavaly a legnagyobb kánikulában

32,4fok volt nálam.

Most meg kellemes 25,4 fok van.

Igazából alapvetően nincs bajom a meleggel.

2022. jún. 11. 00:20
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
? Akkor kell szellőztetni este éjszaka amikor kint már kezd enyhülni nem nappal . Vihar idején is amikor szakad az eső és fúj a szél, ez kiviszi az állott levegőt . A redőnyök teljesen leengedve , kint van egy digi hőmérő , amikor a bentihez kepest csökken 1 fokkal kitárok mindent, volt amikor fain 12 cfok volt hajnalra . Az emeleten mindig van légmozgás a földszinten nem csak szélben esőkor .
2022. jún. 16. 18:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!