Igen, az ipari terulet es a szantofold lakohazi epitesi engedellyel eleg jol hangzik. Utana is nezek. Udulo telek mar kicsinek tunhet.
2010. szept. 17. 16:51
22/34 A kérdező kommentje:
Komolytalan? Ez a kerdesecske pont ide valo. Akadhatnak emberkek, akiket edekelhet ez a tema. Nem csak a kerdes feltevojerol van itt szo, es az ugyes-bajos dolgairol. :))
Igen, valoban, vegezhetnem ezt az ugyvedemmel is, lehet, igy van. Ezt a kerdest az idelatogato, erdeklodo forumozoknak ajanlom. Vegre valaki fel mert tenni egy ilyen kerdest. Evvel nincs semmi baj! Gondolkozni lehet nagyban. Elobb feltettek egy kerdest, hogy mekkora a Vilagur. Az a csavo igen csak nagyban gondolkozik, neki honnan van ra penze, uh a komolytalan szemetje! :D
2010. szept. 17. 16:58
23/34 anonim válasza:
Nem Te vagy a Joav Blum?
Nem jött össze Sukoró?
2010. szept. 17. 17:47
24/34 anonim válasza:
Nem tudom helyesen irom-e, de szerintem Gordon Ramsay. Ugy hallottam, most akar éttermet nyitni Magyar országon.
2010. szept. 17. 18:13
25/34 anonim válasza:
"Gordon Ramsay" Igen, Bp.-en akar éttermet nyitni, de neki elég 500 nm...
2010. szept. 17. 18:17
26/34 anonim válasza:
a l6.58-as komment elárulja a végére tett :D, hogy gyerek irta a kérdést. Komoly ember ilyenekkel nem szórakozik. Egyébként köszi, hogy jelezted , hogy jól irtam a Gordont.
2010. szept. 17. 18:38
27/34 A kérdező kommentje:
Nem jott ossze semmi, hova epithetek ekkora 'varat'?
Megfogalmazhato ugy is a kerdes, hogyha valaki kizarolag itthon szeretne elni, es van tobb milliardja mondjuk skot kastelyt epiteni, azt hova tehetne meg? Merre?
2010. szept. 17. 18:51
28/34 anonim válasza:
Minden településnek van rendezési terve.Ebben maximálják és minimálják is az építés céljára újonnan kialakított telkek méreteit.Területrendezési szempontból különféle építési övezetekre oszlik a település.Jómagam egyetlen övezetről sem tudok jelenleg, ahol "családi"házat ebben a méretben meg lehetne építeni.Véleményem szerint,amennyiben komoly elképzeléseid vannak és a megvalósításhoz szükséges anyagi paraméterekkel is rendelkezel,akkor szinte mindegy,hogy melyik település önkormányzatánál ismerteted a terveidet,mindenképpen egyedi elbírás alá fog esni az ötleted.Amennyiben az illető önkormányzat a területén belül lehetségesnek látja a terved megvalósítását anélkül,hogy alapvető jogszabályokba ütközne,meg fogja keresni a lehetőséget az engedélyeztetésre. De gondolom,csak abban az esetben,ha valami haszna is származik majd a településnek ebből.Pld. evidens,hogy akkor,ha ez egy önkormányzati,jelenleg nem építési övezetben kialakítandó telek,akkor a telekalakítással kapcsolatos összes költség a tiéd(út,közművek,mindezek engedélyeztetése és megépítése)A tanya a járható út egyébként szerintem,mégpedig meglévő,ott már nem kell közművekkel és telekalakítással foglalkozni.Mielőtt megveszed a területet,érdemes egyeztetni az illető önkormányzattal a felépítendő épület nagyságáról.
2010. szept. 17. 19:07
29/34 A kérdező kommentje:
Igen, koszonom a valaszod, nagyon jol jott! Ezeket a tanacsokat megfogadom. Akkor ezek szerint barhol lakhatnek, csak kerdezni kell. Ez tetszik. Szerintem meg is van a valasz.
Arrol meg tudnank beszelgeni, hogy (kozmuvesites nelkul, maga) a haz, mennyi ido alatt epitheto fel? Hany honap?
Szerintetek?
2010. szept. 17. 19:23
30/34 anonim válasza:
Nézd meg,hogy az árvízkárosultak családi házait milyen hihetellen gyorsan felépítették.(6 hét,vagy ilyesmi?)Szerintem ez a technológiai minimum.A beton 28 napos kora előtt nem terhelhető.A többi csak létszám és anyagi érdekeltté-tétel kérdése.De nem baj,ha egy kicsit lassabb tempóban készül szerintem,mert nem árt adni a minőségre is...Egyébként a 6 hónapnak van realitása,ebben már minden(területrendezés,utak)benne van.Ha egy ilyen építkezésbe kezdesz,ott már nem csak kiviteli terv,hanem építési ütemterv(hálótervezés)is készül,ezt még a munka megkezdése előtt a megrendelő és az építésvezető egyezteti. Mert ugye nem felesleges mondani,hogy egy ekkora volumenű munka levezényléséhez építésvezető.és műszaki ellenőr(ök-építész,épületgépész,energetikus,villanyász)kell.Ez itt már nem a kispálya.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!