Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Szeretitek az erkelyeteket?...

Szeretitek az erkelyeteket? Kihasznaljatok?

Figyelt kérdés

Nekem minden vagyam volt erkelyes lakasba koltozni, es miota megvan, allandoan kint ulok, telen is kepes vagyok felvenni magamra minden kabatot es pokrocot es kint ucsorogni, a reggeli kavemmal vagy este valami pohar itallal, amikor atjonnek a barataink, akkor is kint ulunk altalaban ha normalis ido van.

Mas helyeken meg azt latom (foleg paneleknel), hogy inkabb csak valami raktarhelyiseg az erkely, kipakolnak egy csomo kacatot.

En nagyon szarul ereznem magamat mar, ha nem tudnek kiulni, azt hiszem innen a kovetkezo lepes a kertes haz terasszal, mondjuk arra kb soha nem lesz penzem :D

2022. ápr. 23. 10:42
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
83%

Nagy tetőteraszunk van. Igazából csak teregetesre használom. Ilyenkor túl hideg, nyaron meg volt olyan, hogy 40 fok is volt kint.

Ha egy árnyékos tornác, vagy földszinti fedett terasz lenne, akkor valószínűleg többet lennék kint.

2022. ápr. 23. 10:45
 2/13 anonim ***** válasza:
Eléggé, nyáron grillezni szoktunk ott.
2022. ápr. 23. 10:54
 3/13 A kérdező kommentje:

Igen, nekunk is pont ide sut a nap kb reggel 9-12 kozott, az melegben halal, olyankor max 10 percet birok kint ulni.

De mar most aprilisban is kibirhatatlan volt neha a napsutes, pedig kozben a homerseklet nem volt tobb, mint 14-16 fok.

2022. ápr. 23. 10:55
 4/13 anonim ***** válasza:
83%

1.vagyok. Nekünk délután 2 től tűz a nap ide. Délelőtt meg általában nem ülünk kint.

Szóval csak néhány olyan nap van amikor kiulunk, mert se fázni se izzadni nem szeretünk kint.

2022. ápr. 23. 11:00
 5/13 anonim ***** válasza:
60%
Laktam több olyan albiba, ahol volt, sosem használtam, pedig kertes házból mentem oda. Semmi értelmét nem láttam ott ücsörögni.
2022. ápr. 23. 11:24
 6/13 anonim ***** válasza:
67%

23 éve lakom erkélyes, teraszos házban és az első 2 hónapot leszámítva az erkélyt egyáltalán nem használjuk.

Részben mert az utcától van 10 méterre és nem ülünk ki mint egy kirakatba, másrészről - és ez vonatkozik a teraszunkra is - alig van olyan idő, hogy élvezetes legyen.

Télen hideg van és barátságtalan, a tavasz jószerivel megszűnt, nyáron 50 fok és jönnek a legyek, darazsak, poloskák és egyéb undormányok.

Egyedül a reggeli kávét lehet ott meginni, de azt is jobb a fűtött/hűtött nappaliban.

Persze lehet, hogyha egy panelben élnénk és lenne egy lodzsánk (nem kiugró erkély), akkor annak baromira örülnénk, mert kapcsolat a külvilággal, de a fene tudja, soha nem laktunk panelben.

2022. ápr. 23. 11:34
 7/13 anonim ***** válasza:
51%

Mi a családi házunkban -szinte- a fél életünket a teraszunkon töltjük.

Természetesen úgy van minden megoldva, hogy teljesen élhető legyen esőben és a nyári hőségben is.

Már reggel ott kávézunk a madárcsicsergésben...

2022. ápr. 23. 11:49
 8/13 anonim ***** válasza:
71%
Mi a hétköznapokban dolgozni járunk, így aztán nem ücsörgünk a erkélyen/teraszon. Üldögélve kávézni legfeljebb hétvégén van lehetőség, akkor az időjárás függvénye, hogy ott isszuk e meg. Viszont a nyaralónknál a terasz a külső nappali, a fő élettér, de az is be van építve és klímásított.
2022. ápr. 23. 12:03
 9/13 Imcsi válasza:
65%
Dohanyzasra jo, meg novenyt ha akarsz kirakni masra nem
2022. ápr. 23. 12:04
 10/13 A kérdező kommentje:

En is dolgozni jarok, de szeretek idoben kelni, hogy legyen idom normalisan kavezni, nem szeretek kapkodni reggel. Altalaban kb masfel-ket oraval indulas elott kelek, egy fel orat szoktam hagyni a nyugis kavezasra. Ha jo idoben fekszem, akkor ket es fel oraval korabban. Utalom azt, amikor epp hogy van idom gyorsan lezuhanyozni, oltozni es menni.

Amugy nem tudom, kit idegesitettek fel ennyire a valaszok es pontozott le mindenkit XD En zoldet nyomtam mindenkinek, koszi a valaszokat.

Mi hatodikon lakunk, szemben nincsen lakas, nem lat ide senki, maximum kicsit arrebbrol, de kulonosebben nem zavar, nem csinalok semmi titkosat az erkelyen, csak ulok, beszelgetunk, mobilozok, stb.

2022. ápr. 23. 12:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!