Penész. Hogy szabaduljak meg tőle?
Drága, de talán le kellene szigetelni a falakat, és ahogy elnézem, talán a padlót is. Így a vizesedés okát tudod megszüntetni.
Ezen kívül érdemes lehet - ha a falak vizesek - lekaparni róluk a műanyag festéket és lekenni mésszel: egyrészt lélegzik, másrészt fertőtlenít! Nálunk a diszperzittől, hiába írták rá, hogy lélegzős, bepenészedett a lakás, aztán átálltunk a mészre és tökéletesen rendbejött!
Ne hagyd, hogy tönkretegye a házad az egészséged!
Sajnos én is a penésztől vagyok teljesen kikészülve. Minden penészedik és mindenhol az egész lakásban. Már a szekrényben a ruhák is. Pár éve van teljesen felújítva leszigetelve a lakás.
Mindent kipróbáltunk, Ceresitet, Savót...
Talán a magas páratartalom lehet az oka. Azt olvastam, 60% fölött már virágzik a penész, nálunk 80%. Hiába szellőztetek folyamatosan, az időjárás sincs velünk.
A párom rendelt egy páraelszívó készüléket (nem tudom a pontos nevét), talán ma jön meg. Ha beválik, megírom.
Utolsó vagyok. Elnézést, hogy ilyen sokáig nem jeleztem vissza.
Sencor párátlanító készülék amit vásároltunk, 38000 ft volt. Úgy tűnik, beválik! Esténként szoktuk bekapcsolni, kb. 3 óra használat után 1 liter víz jelenik meg a tartályban, amit ugye, a levegőből gyűjt össze. Elég meggyőző, ahogy látom ezt a nem kevés mennyiségű vizet! Mellette még többször szellőztetek pár percig, teljesen kitárt ablakokkal.
Hátha megmenekülhetünk "ettől az életünkre törő" penésztől!
Ennyit tudtam segíteni.
Én azt hiszem érdemes rászánni a pénzt erre a készülékre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!