Briggs motorú (MTD) fűnyírómban olajat csrélnék, de nincs rajta leeresztő csavar. Létezhet, hogy ebben a motorban nem kell olajat cserélni (?) mert olvastam, hogy az EXi jelű motorok nem igényelnek olajcsrét?
Le kell szívni belőle. Olyan nincs hogy nem kell olajat cserélni.
Van erre szerszám, vagy magad is meg tudod csinálni egy nagyobb fecskendő és némi gumislag segítségével.
Vannak ilyen motorok.Azt írja kezelés utasitás ,az üzemanyag tankot kell kiüresiteni,aztán oldalra forditani a fűnyírót.
Én is igy csináltam meg az olajcserét .
Igen, ki kell önteni, jól csináltad.
Csak arra az oldalra szabad dönteni, amelyik oldalon a ki-beöntő nyílás van, az ellenkező oldalra nem.
Azt nem tudom, az üzemanyagnak mi köze van hozzá, én azzal soha nem foglalkozom, legfeljebb elzárom a csapját.
Nem is tudom, hogy az enyémnek van-e benzincsapja..(szerintem nincs)
Jó, ha nincs benne benzin - vagy esetleg csak kevés...kiömölhet oldalra fordításkor (bár, elvileg mégse, mert jól zár a tanksapka...ha jól zár
1-es válaszolónak köszi - hogy nem hagyott rossz úton menni (vagyis, hogy olajat cserélni márpedig kell...valszeg félreértettem valamit....talán csak azt írták, hogy téli - nyári olajcsere nem kell (bár nem tudom, télen ki nyír füvet (??)
Nincs két egyforma motor...
Az én Hondám(GCV160) van benzincsap,és igen,oldalra döntve kell olajat "leengedni".
Szomszédnak Briggs van,az pont fordítva,-van olajleeresztő csavar,nincs benzincsap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!