Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogyan lehet tükörsima betonfe...

Hogyan lehet tükörsima betonfelületet elérni?

Figyelt kérdés

Leginkább régebbi típusú családi házak teraszán és lépcsőin szoktam látni. Kinézetre valamiféle cementes anyagnak nézem, mert mélyszürke árnyalata van. A szuterénem aljzatát szeretném felújítani és ott amúgy sm számítana ha nem lesz szép. Gyakorlásnak tökéletes lehetőséget biztosít. (Ha esetleg van valamiféle technikája/külön figyelmet igénylő része, azt is várom)

Előre is köszönöm az értelmes válaszokat.

2022. ápr. 17. 12:11
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
A keresett anyag neve(dobpergés): önterülő aljzatkiegyenlítő.
2022. ápr. 17. 12:22
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Felpaskolják a cementes lét, az pedig egyenletes lesz a beton tetején. De szokták cement tejjel is átkenni. Régen ez volt, nagyapám idejében nem volt aljzatkiegyenlítő.
2022. ápr. 17. 12:51
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Pontosan erre gondoltam!

2022. ápr. 17. 13:40
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Legjobban akkor jársz ha inkább önterülőzöl, de itt is megvan a technikája, mert érdemes kis magasági pontokat kijelölni, hogy meddig önts, ugyani hiába önterülő a neve, attól még nem fog szétterülni mint a víz.

Érdemes megnézned az elábbi videót, és is ezután csináltam az erkélyemet.

https://www.youtube.com/watch?v=QvQJ6HGDygQ

2022. ápr. 17. 14:09
 5/8 anonim ***** válasza:
49%

csakis mosott sóderrel dolgozz, a szlovák cementet kerüld. Szétteríted a betont akkora területen, amit még kezelni tudsz, megtöcskölöd, majd a feljött vízzel tükörsímára kened...ezután vagy a vízre tiszta cementet szórsz egy szitával, és azt fogod zongoralakk minőségűre simítani egy tükörsima acélkanállal...

Arra ügyelj, hogy macska ne sétáljon át a friss betonon...

Ha megköt, a csodájára fognak járni.

Gondolom a szintezés nem probléma?

Az önterülőket felejtsd el.

2022. ápr. 17. 15:09
 6/8 anonim ***** válasza:

Nálunk úgy hívták, hogy úsztatott beton. Hígabb beton, mindenhova befolyt, úgy jártak el, ahogy fent írták.

Mikor a híg betont tömíríted, Hullámoztatod, paskolod, lesz ilyen tükörsima a teteje, és akkor tömörödik egyenletesre.

2022. ápr. 17. 21:53
 7/8 anonim ***** válasza:

Úristen mennyi hülyeséget hordtok itt össze.

Lehúzod a betont, majd vársz. Mikor már rá tudsz úgy menni, hogy nem nagyon hagy nyomot a cipőd, akkor meghinted cementtel és tárcsás géppel becsiszolod. Ha nincs gép, akkor egy darab xps-el bedörzsölöd, majd hosszabb glettvassal átsimítod. Így készülnek a tükörsima, fényes ipari padlók is, csak ott nem cementet, hanem kéregerősítőt használnak, de olyat nem kapsz az OBI-ban szerintem.

2022. ápr. 17. 22:28
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem volt gép annó, és nem csiszolgatták a betont, és régről volt szó nem mai technikáról. És nem hülyeség a fenti, mer én még segédkeztem sok ilyen készítésű járdánál, lépcsőnél. Bizonyára van több hasonló technika.
2022. ápr. 18. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!