Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Milyen szenet vásároljak...

Milyen szenet vásároljak télire? Egy kb 100m2es családi házat kellene fölfütenem. Darát érdemes (10-20mm) vagy elöálittott kokszot?

Figyelt kérdés
2010. szept. 15. 12:41
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha cserépkályhába kell cseh barnaszenet ajánlok tavaszig kb. 40-50 mázsa. Ha kazánba kell ennél erősebb feketeszénre van szükség.
2010. szept. 15. 16:52
 2/5 anonim ***** válasza:
Semmilyet, mert q drága! Inkább fát veszek. Több vele a macera, de olcsóbb.
2010. szept. 15. 21:34
 3/5 anonim ***** válasza:
Fával gazdaságosan csak fatüzelésesre épített cserépkályhába érdemes tüzelni. Kalória tartalma se olyan magas, és mínuszokban még macerásabb.
2010. szept. 16. 08:14
 4/5 A kérdező kommentje:
Az a gond hogy ahol lakom(Heves megye) nem nagyon kapni feketét de még barnáér is borsodba kell menni.A másik, fával nem igazán jó tüzelnem mert a kazánom kisipari és anno kifejezetten szénre lett legyártva.Égéstér semmi (fából rámegy 4 hasáb max)és efólótt kb.1,5m-es csö ami telezuhintva szénnel adagolná folyamatosan.Köszönöm a válaszokat!
2010. szept. 16. 09:17
 5/5 anonim ***** válasza:

08:14!

Második vagyok.

Nem tudom... A fa azért jóval olcsóbb. Átlagosan kiszállítással kb 1000Ft/mázsa.

Tavaly fogyott a kazánban a szezonban a gáz mellett 40-45 mázsa fa.

Szénből ennyiből jó ha 10 mázsát tudnék venni kiszállítással. És akkor jól vettem és az még mindig csak barnaszén.

Nem tudom ennyi elég lenne-e. Plusz valamivel be is kell gyújtani a szenet, tehát valamennyi fa is kell hozzá.

2010. szept. 16. 13:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!