Kandallóba hány darab hasábfa kell egy teljes napra?
Mondjuk olyan 30 cm hosszú akác hasábfára gondolok, hogy hány darabra van szükség egy teljes napra a kandallóba és kb. egy kinti -5 fokos hideg télen.
Azért kérdezem darabra, mert nem tudom elképzelni hogy 1m3 akác tüzifában hány darab hasábfa van.
Olvastam a neten hogy 1m3 ömlesztett fában 5-7 mázsa van, erdei 1m3-ben meg 8-14 mázsa, de függ a nedvesség tartalmától.
Na de engemet a hasábfa darabszám/1m3 érdekel. 👅
Számold ki egy hasáb hány m3 és már csak fel kell szoroznod. Matek.
-5 fokba meg annyi db hasábfa kell a kandallóba amennyire tüzelni, meleget szeretnél.
Érdekes hogy a kérdésekre többnyire eltérő és kioktató válaszok jönnek, de biztosan azért mert ők sem tudják a konkrét választ. 👅 👎
Jah és nekem egy napra nagyjából 6 liter benzinre van szükségem. 👅
Azért kapsz kioktató választ, mert eleve butaság amit kérdezel. Mert most leírtad, hogy 6 liter benzit használsz el egy napra, de azt nem, hogy ez hány kilóméterre, és mennyit fogyasztó autóval.
Na a kandaló dolog is ugyanez, mert nem mindegy, hogy mekkora tűztér, milyen nedvességtartalmű fa, és mennyire engeded égni, illetve mekkora területet fűtesz be, milyen szigetelésed van, ablakok újak, régiek stb.
Szóval annyi opció van, hogy ezt csak te magad fogod megtudni a tapasztalataid alapján.
"Na de engemet a hasábfa darabszám/1m3 érdekel."
Meg ezt sem lehet tudni, mert ha megnézel egy farakást, akkor abban is vannak kisebb, nagyobb darabok. Attól függ, hogyan hasítják, lehet 50, de akár 100 is.
4: Irtam hogy 30 cm hosszú hasábfa. Aki kandallóval fűt az meg tudja mondani hogy hány darab hasábfát használ el egy nap, legalábbis az ő körülményeihez viszonyitva.
Miért kell bonyolitani és körül beszélni mindig mindent olyan részletesen? 👅 😂
Nem birom már nyújtogatni a nyelvemet. 👅 👅
Hiába nyújtogatod a nyelvedet, ha nem fogod fel ami le lett írva. Fűtésben minden otthon egyedi. Én fával fűtök, és nincs két olyan nap, hogy egyformán pakolom a kazánt. Meg ha láttál volna egyáltalán fahasábot, akkor tudnád, hogy azok mérete KERÜLETBEN ÉS NEM HOSSZBAN eltérő, akkor miért kérdezel olyant, hogy hány darabot használ el az ember?
Majd a télen megadod magadnak rá a választ úgyis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!