Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Az EON-tól a villany kikapcsol...

Az EON-tól a villany kikapcsolását kérhetem?

Figyelt kérdés

Van egy házam ami 100%-ban az én tulajdonom. A családtagjaim laknak benne. Ki szeretném őket rakni ha ne részletezzem miért. Hivatalosan 15 napot kell hagynom a lakás elhagyásra de 1 hónapot adok. De ki is fogom őket előtte jelenteni a házamból.

Hogy meggyorsítsam vagy hogy tényleg elhagyják a lakást ki akarom kapcsoltatni a villanyt.

Azt tudom hogy az EON csak akkor kapcsolja ki ha nem sérti a harmadik fél érdekeit.

Viszont ha ki lesznek jelentve onnan hivatalosan nem sérti senkinek az érdekeit.

Muszáj kikapcsoltatnom mert különben nem hagynák el a házat. A fí relét nem tudom le kapcsolni vagyis le tudom csak vissza is kapcsolnák mert az óra a szoba közepén van. Van rajta ajtó de üvegből van.

Most hiába csináltatnák rá lakatolhatót azt is levernék.

Tegyük fel hogy minden jó a számomra és az EON kiköti az áramot nálam. A családtagjaim is elköltöznek. Ha 30 napon belül kérem a vissza kapcsolást akkor vissza is kötik minden féle szabványosítás nélkül?

Most régi fa dobozban van az őra és lakás elosztó sincs.

Internet egy dolgot találtam csak ezt:

[link]

Magyarul akkor ha kikapcsoltatom és nem akarom hogy szabványosítsam az mérő dobozt 30 napon belül be kell jelentenem a vissza kapcsolási igényemet?

Valaki tudja hogy tényleg így van?

Majd személyesen is megkérdezem az EON-t ha nem lesz más de azért nem akarok szabadságot kérni egy kérdés feltevésére. Hátha itt valaki tudja a választ.

Ja és nincs tartozásom az EON felé!

2022. márc. 28. 22:17
 1/2 anonim ***** válasza:
68%

"De ki is fogom őket előtte jelenteni a házamból."

Sajnos itt már megbukik amit szeretnél, mert hiába mész be a kormányablakhoz, hogy te kiszeretnéd jelenteni, mert nem fogják amíg ott laknak. Én is így szerettem volna kijelenteni az exemet, hogy induljon már meg, és hiába vagyok egyedüli tulajdonos vagyok a házban, akkor sem voltak hajlandóak törölni a címemről.

2022. márc. 29. 01:14
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Kijelenteni csak akkor tudod őket, ha 2 tanú igazolja, hogy nem laknak ott. Kikapcsolni szintén nem fogják az áramot, mert laknak a lakásban. Amit kérhetsz: az áramszolgáltatás szünrteltetését (olcsóbb, mint kikapcsolni és visszakapcsoltatni) vagy kérsz előre fizetős villanyórát, és nem töltöd fel neki. És a kódot a feltöltéshez nem árulod el nekik.
2022. márc. 29. 03:33

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!