Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Szoktatok otthon vizet tartalé...

Szoktatok otthon vizet tartalékba, vész esetére betárazni, betárolni?

Figyelt kérdés

Pl 50-100 liternyit, esetleg többet is, vagy akár csak egy 20-30 literes marmon kannára valót. Hogy pl a vízvezeték meghibásodása, javítása, átmeneti kiesése esetére legyen otthon annyi, amiből főztök egy kávét, egy teát, megisszátok, vagy egy arcmosáshoz, borotválkozáshoz elegendő. Amíg kijavítják a hibát, vagy reggel összeszeditek magatok annyira hogy elinduljatok kannával, kishordóval vízért a faluban, a városban.

Részemről kb 3 éve táraztam be egy 60 literes savanyúságos hordónyit, amire azért volt szükség, mert elromlott a konyhai csap, és ezért el kellett zárni a főcsapot. Mikor már nem volt rá szükség, párom nyaggatott, hogy most már öntsem ki. De azzal érveltem, vizet nem öntünk ki, hanem majd szépen elhasználjuk, és betettem a spejzba, ahol megfért a sarokban. Persze ő azzal támadott, hogy biztosan mániákus vagyok, és várom a világégést, preppingelek, vagy ilyesmi. Persze védekeztem, hogy nem, nem, csakis az ivóvíz iránti tiszteletből nem öntjük ki. Aztán elfeledkeztünk róla. Bútorlap került a tetejére, arra műanyag láda, abba meg befőttek, lekvár, paradicsomlé, stb. Egészen addig amíg eljött a a nagy nap: reggel nyitom a csapot, és nincs víz. "Te zártad el a főcsapot? Te zártad el a főcsapot?" Én nem. Lassan eszünkbe jutott a három éve odatett hordó, és nemsokára már főtt a kávénk, volt miben mosakodnunk, fogat mosnunk reggel. True story.

2022. márc. 27. 06:06
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
84%
Olyasmire gondoltam, mint az víz ívás, fogmosás stb
2022. márc. 27. 10:21
 12/35 anonim ***** válasza:
81%
2-3 pakk asvanyviz mindig van itthon. Altalaban mentes es buborekos vegyesen.
2022. márc. 27. 10:40
 13/35 anonim ***** válasza:
44%

"Akkor miről is beszélünk?"

Én arról, hogy a gyárilag palackozott ívóvíz is ivóvíz, és hónapokig is tárolható - mégpedig annak kapcsán, hogy azt írtad, "ivóvizet nem kehet tárolni hónapokig". De igen, lehet.

2022. márc. 27. 11:03
 14/35 anonim ***** válasza:
89%

Nem szoktam. Volt csőtörés nálunk is, meg a szolgáltatási körzetben többször is, azt a fél napot ki lehet bírni víz nélkül - vagy el lehet menni a boltba venni egy palack vizet, ha muszáj. De mindig van valamennyi víz a vízforralóban is, és ásványvíz is mindig van itthon 10-20 palack. (Meg van kerti kút is, igaz, szivattyús.)

3 éves állott vizet felhasználni bármire, amihez ivóvíz minőségű vízre van szükség, felelőtlenség, amivel nem kellene dicsekedni.

2022. márc. 27. 11:09
 15/35 anonim ***** válasza:
77%

"Ha tervezetten zárják el, akkor nyilván. De azért nem csak ez fordulhat elő..."

Ha nem tervezetten zárják el, akkor megoldják a vízellátást 1-2 nap alatt.

2022. márc. 27. 11:19
 16/35 anonim ***** válasza:
92%

Mondjuk azért fárasztó lehet ilyen emberrel élni, aki tárol minden szart még a poshadt vizet is, mert "vizet nem borítunk ki" "tiszteletből".

Aztán ha 100 évente 1 alkalommal igaza van akkor onnantól arra veri a mellét mint a kérdező aki még kérdésben is eldicsekszik mekkora f..sza gyerek is ő :D

2022. márc. 27. 11:24
 17/35 anonim ***** válasza:
18%

"Ha nem tervezetten zárják el, akkor megoldják a vízellátást 1-2 nap alatt."

Jó, de addig?...

2022. márc. 27. 11:28
 18/35 anonim ***** válasza:
82%

Elmész a boltba és veszel egy karton vizet!

2022. márc. 27. 11:30
 19/35 anonim ***** válasza:
19%

"Elmész a boltba és veszel egy karton vizet!"

Ha van bolt. Ha el lehet jutni odáig. Ha nyitva van. Ha még árulnak vizet... Kicsit sok a "ha". :)

Pár napra valót azért tényleg érdemes otthon tartani akkor is, ha nem is épp a következő világháborúra készülünk, csak épp tudunk róla, hogy bármikor elmehet az áram a faluban, kifogyhat a készlet a boltban, stb. - és ezek tipikusan akkor történnek meg, amikor épp nyakig összekakilta magát az újszülött, amikor a másik gyerek egész eddig sarazott, stb. :)

2022. márc. 27. 11:43
 20/35 anonim ***** válasza:
67%

"Ha van bolt. Ha el lehet jutni odáig. Ha nyitva van. Ha még árulnak vizet... Kicsit sok a "ha". :)"

Persze, hogy sok a "ha" ha feleslegesen generálod a "ha" helyzeteket.

Ennyi erővel lehetne folytatni hogy ha nem tört még ki háború a vízért, ha van még társadalom, ha nem jött el az armageddon, ha nem gyengültél el teljesen attól, hogy fél napja nem ittál és még bírsz mozogni... végtelenségig lehetne folytatni.

2022. márc. 27. 12:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!