PB gázpalack felrobbanása mekkora pusztítást okozna?
Adott egy kb 10 nègyzetmèteres fürdőszoba, amit gázpalackos konvektorral fűtök. Èpp tegnap cserèltem ki új palackra.
Èvek óta kitűnően működik, nagyon körültekintő vagyok.
Pár napja szembejött egy cikk egy gázrobbanásról, ahol palackos gáz robbant be.
Elolvastam ès utána kidobott rengeteg ilyen robbanásos balesetet/öngyilkosságot stb.
Kicsit elgondolkoztam, ha nyitva maradnak a gáz pl èjszakára ès lassan szivárogna èn pedig nem èreznèm meg, majd valami vègett nyílt láng keletkezne ès a gáz berobbanna, mekkora lenne az ereje?
Ugyèrtem a 10 nègyzetmètert simán a levegőbe repítenè ès ezzel a robbanás mèrtèke csillapodna vagy egy az egyben vinnè az egèsz házat (vele együtt engem is)
Vagy ennyire nem nagy az ereje?
Teli palackról lenne szó.
Bocs de tök hülye vagyok ehhez.
Köszönöm a válaszokat!
Kicsi vagy a 23kg-os?
Keress youtub videót.
Láttam youtube videót, de az a szabadban volt.
Kis tèrben szerettem volna elkèpzelni.
Akár a kisebbiket akár a 23 kilósat.
Igen, a gáz képes falbontásra. Ha konyhában robban, ahol a nagy ablak elengedi a nyomást, akkor lehet, hogy csak ennyi. De kis ablakos fürdőszobában a válaszfalak jó eséllyel kidőlnek, esetleg még a külső fal is károsodik, a belső térbe meg a kirobbanó ajtón át megy ki a lökéshullám.
De olyan nagy mértékben szagosítják, hogy amikor már nagyon erősen érzed, még akkor is nagyon-nagyon távol áll attól a töménységtől, hogy be tudjon robbanni. Az ilyen véletlen robbanások egyáltalán nem mondhatók jellemzőnek. Leginkább csak úgy történhetnek meg, ha nem zárod el a palackot, és a százéves bekötőcső kidurran. Ilyen lassú szivárgást valószínűleg megérzed sokkal-sokkal előbb, mint hogy baj legyen.
Köszönöm a válaszokat!
Kicsit megnyugodtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!