Hogy lehet egy gázpalack felrobbanását megelőzni?
Olyan gyakran hallani, hogy lakásokban/családi házakban gázrobbanás történik "sérült gázpalack" miatt. Épp most is van egy ilyen hír: [link]
1/ Először is azt nem értem, hogy ha használják a gázt, nem érzik közben, hogy szivárog??? (Én már ha véletlen elalszik a gáztűzhelyünk lángja és jön a gáz, azt pillanatokon belül észreveszem. Nagyobb szivárgás főleg feltűnne, nem???!!)
2/És amit még jobban nem értek! Hogy lehetséges az, hogy sérült gázpalackokat árulnak? A forgalmazó/gyártó nem ellenőrzi? Hogy kerülhet sérült palack egy háztartásba?
Mégis hogy következhetnek be ezek a balesetek? Mit kell ellenőrizni, mire kell ügyelni, hogy ne történjen robbanás?
"sérült gázpalack" miatt.
Ezt egy kicsit részleteznéd ,mert nekem már nagyon sok gázpalack keresztül ment a kezem alatt,de én még sérülttel nem találkoztam,és nem is hallottam ilyenről.
Háát, ezt én sem tudom elképzelni.
A töltő cég az üzemi nyomásnál sokkal többel próbálja ki, talán a duplájával, és csak ami bírja, azt töltik meg gázzal.
előző vagyok.valamint ha a szelep nem jól zár és a vakdugó jól tömít, a szivárgás, csak az égésbiztosító nélküli berendezéseknél lehet észrevenni ha mindent összeszereltél. egyébként ezt is visszalehetett vinni és jegyzőkönyv után díjtalanul cserélték.
de ha szivárgást érez az ember sötétben, a látás miatt autómatikusan villanyt kapcsol, ami nagy hiba...
""sérült gázpalack" miatt.
Ezt egy kicsit részleteznéd ,mert nekem már nagyon sok gázpalack keresztül ment a kezem alatt,de én még sérülttel nem találkoztam,és nem is hallottam ilyenről."
Nem tudom részletezni, épp ez érdekelne engem is! Amikor házak dőlnek össze gázrobbanástól, akkor mindig csak annyit mondanak a hírekben, hogy "sérült gázpalacktól" vagy csak szimplán hogy gázpalack robbant...
Direkt mindig figyelek, de még soha az életben nem részletezték, hogy miért, hogyan sérült az a palack és miért nem vették észre az ott lakók... Ezt az infót mindig lehagyják, nehogy tanuljon más a hibájukból, nehogy megelőzhessük. Ezért kérdeztem amit kérdeztem! Számomra is nehéz elképzelni, hogy milyen az a sérült palack...
"a menettel betekert fej nem arra való, hogy emelgessük vele a palackot"
5-ös ezt köszi! Direkt erőszakosan természetesen nem szoktuk kezelni, de bevallom a fejnél fogva előfordul, hogy emelgetem. Nem gondoltam eddig, hogy ezt nem való...
"ha szivárgást érez az ember sötétben, a látás miatt autómatikusan villanyt kapcsol, ami nagy hiba..."
Ahhoz azért nagyon töménynek kell lennie, nem???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!