Kíváncsi lennék, hogy minden kiadás után mennyi az amit fixen le tudtok rakni gyűjteni?
Fiatal házasok vagyunk és jelenleg a kettőnk fizetéséből 150ezret tudunk úgy félre tenni, hogy azért megengedünk magunknak apróságokat, vagy néha egy - egy nagyobb dolgot. Ja és albérletbe lakunk.
Tudom, hogy ez mindenkinek magához mérten kell számolni, de kíváncsi vagyok hogy mi lenne a reális összeg.
ez a kiszámolós cikk számomra kicsit furán kategorizál.
Én pl a bevásárlást a "fix" állandó kiadás kategóriába tenném.
A lakáshitel törlesztés viszont részben megtakarítás, csak a kamat megy kukába.
2022. márc. 17. 15:36
4/9 anonim válasza:
3: nem a kategorizáláson múlik, az elvet kell nézni....
2022. márc. 17. 15:52
5/9 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy a mi véleményünk kompetens, mert mi nem lakunk albérletben és nincs hitelünk. Ketten vagyunk, az összjövedelmünk 320ezer és havi 100-at félreteszünk.
2022. márc. 17. 17:43
6/9 anonim válasza:
Mi kb. 500 ezret, de hónap függő.
2022. márc. 17. 18:04
7/9 anonim válasza:
az #1 válaszoló vajon mit vétett, hogy így lepo tozták.a gyökerek? :))
2022. márc. 17. 21:11
8/9 anonim válasza:
Mivel tavaly év végén vettünk egy házat, amit folyamatosan újitunk fel és rendezünk be, így most amit fixen félreteszünk az csak havi 25 ezer, ehhez nem nyúlunk.
A többit amit félretennénk azt most mindig elköltjük építőanyagra, festékre, bútorra.
2022. márc. 19. 03:06
9/9 anonim válasza:
Én örülök ha nem halok éhen egyik hónapról a másikra. Túlóra nélkül -100 lenne a "megtakarítás"; túlórával kompenzálom. Félre tenni nem tudok, mert mindig van mire költeni. Egész apróságoktól kezdve, mindig van mire. Ha nem volna mire, és ugyan úgy túlóráznék, akkor olyan 10-20 körül tudnék félre tenni. (Átlag heti 56 óra munkával). Ha hitel sem lenne, akkor 40-50 körül tudnék félre tenni ugyan ennyi túlórával. És akkor már semmi extra kiadásom nincsen, csak minimális életszínvonal.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!