Egy 110 nm-es családi háznak mennyi akár köbm-ben vagy pénzben az egy havi gázfogyasztása? Persze nem ugy gondoltam hogy 30 fok legyen hanem olyan 20-22 körülire.
a fekvés kicsit dob rajta, de nem attól lesz meleg.
nos, anyuméknak van, hogy 50 ropiba is benne van, h ne fagyjon be a popójuk. és tényleg nincs dőzsölés, kb 20-21 fok van náluk.
az a ház a 80as években épült, régi ablak, sztem szigetelés nuku.
szóval 30 körülre számíts, pláne hogy a szemetek hígítják a gázt rendesen...
A miénk 100nm-es, a 80-as évek elején épült ház. 40%-ban kisméretű tégla, 60%-ban B30-as blokk. Nyílászárók régiek, fából vannak, viszonylag jól záródnak, de hagyományos dupla üveg van bennük.
Külső szigetelés nincs. A födémen se. Fölül egyébként használaton kívüli padlástér van.
Átalányban 16eFt-ot fizetünk a gázra, de ebben benne van a melegvíz előállítás költsége is. Mert az is gázról megy. És természetesen a főzés.
Köbméterben talán olyan 1500 körül szokott fogyni évente.
Egy régi 25 éves Fég kazánunk van.
Igaz, hogy télen, amikor van időnk, általában hétvégente rásegítünk a fűtésre a vegyes tüzelésű kazánnal. Így elfogy még egy szezonban kb 20-30mázsa fa is, amit kb 20-30eFt-ért veszünk pluszban a gázszámlán felül. De ez egyszeri költség egy évben.
Áááááááááá
arra gondoltam, hogy az azért számít, hogy van-e szomszéd, aki fűti a saját lakását, mert akkor neki kevesebbet kell fűtenie.
Ha nincs szomszéd, vagy az övé a sarki lakás, akkor a hideg falak miatt több a fűtés és igenis számít, hogy hol helyezkedik el az a lakás. Nem hittem, hogy ezt meg kell magyaráznom, azt gondoltam, ez evidens.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!