Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ha beüt az energiakrízis, ti...

Ha beüt az energiakrízis, ti min változtatnátok?

Figyelt kérdés

Most a háború kapcsán is felmerül a dolog, de igazábók a klímaváltozás kapcsán pusztán idő kérdése, hogy a jelenlegi energiafogyasztásunk a jelenlegi struktúrában egyszerűen tartahtatlanná váljon.

Ti, a saját életetekben, min változtatnátok, ha arról van szó, hogy az energia (üzemanyag, gáz, áram) ha nem is válik hiánycikké, de kimondottan drága lesz?

Pl

Lemondanátok az autótokról?

Fűtés?

Lakásotok felszerelésében valamit változtatnátok?

Esetleg elkezdenétek termelni / előállítani otthon magatok, ahelyett, hogy megvennétek boltban (ahol ugye szintén óriási drágulás lenne emiatt)

Esetleg kitartanátok a jelenlegi életstílusotok mellett akkor is, ha drasztikusan drágább enne így az élet?

2022. márc. 12. 17:33
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
74%

#10 Újgazdag?

Nem tudom hogy ezt miből szűrted le...

2022. márc. 12. 18:36
 12/15 anonim ***** válasza:
86%

Keveset járok kocsival, szerencsére sokszor tudok itthon lenni home office-ban. 1 tank benzin 1,5 hónapig kitart. 1000-1500 ft-os benzin (erre számítok 2 éven belül) nem vág földhöz.

Gázt nem használok, nem is volt erre ahol lakok. Fapellettel és fával fűtök.

A házra ráhúztam egy viszonylag jobb szigetelést, 3-4 m3 fa (vagy 2,5 m3 pellet) fogy évente melegvízzel együtt.

Kertészkedéshez nincs helyem, de én úgy gondolom ha azt az időt inkább a munkámra fordítom, többszörösét meg tudom keresni, mint tyúkokkal és karalábéval.

2022. márc. 12. 20:44
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha lesz saját házam elgondolkozom ezeken, de amíg albérletben tengődöm addig mindegy.

Bár semmi nincs amiről le tudnék mondani, mert autó kell, fűtés így is 20.5 fok max.

Szigetelés meg új ablakok nem ártanának, mert ez óriási pazarlás még 20.5 fok mellett is, konkrétan fúj be a hideg, de hát albérlet...

Saját házamnál nem lennék ilyen igénytelen pazarló.

Termelésben abszolút benne lennék, ha össze jönne végre a kertes ház amiről álmodunk. De a városban egy tetőtéri társasházban nincs mit termelni sajnos a haragon kívül.

2022. márc. 12. 21:27
 14/15 Hintalow ***** válasza:
100%
Autóm nincs, távfűtésem van. Termelni nem fogok, mert még erkélyem sincs, szóval nem rajtam múlik :D
2022. márc. 13. 10:57
 15/15 anonim ***** válasza:
60%

A házamat gáz nélkül tervezem, valamilyen szinten megújuló energiával táplálva, de mindenképpen nagyon alacsony energiaigénnyel. Szóval ez a része pipa. Robbanómotoros autóról nem szívesen mondanék le, de ha céges kocsi jön akár elektromosban, akkor mellette simán megmaradni a mostani hobbi autónak. Nem kell két hetente tankolni, máris elviselhető.

Nem termelnék magamnak otthon. Vidéki családból származom, csináltuk/csináljuk generációk óta. Sokkal célravezetőbb ha az ember önfejlesztésre, jó munkára, karrierre és ehhez szükséges pihenésre fordítja az idejét, hogy meg tudja venni a drága és jó élelmiszert, mintha megpróbálná megtermelni magának.

2022. márc. 13. 21:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!