Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ha beüt az energiakrízis, ti...

Ha beüt az energiakrízis, ti min változtatnátok?

Figyelt kérdés

Most a háború kapcsán is felmerül a dolog, de igazábók a klímaváltozás kapcsán pusztán idő kérdése, hogy a jelenlegi energiafogyasztásunk a jelenlegi struktúrában egyszerűen tartahtatlanná váljon.

Ti, a saját életetekben, min változtatnátok, ha arról van szó, hogy az energia (üzemanyag, gáz, áram) ha nem is válik hiánycikké, de kimondottan drága lesz?

Pl

Lemondanátok az autótokról?

Fűtés?

Lakásotok felszerelésében valamit változtatnátok?

Esetleg elkezdenétek termelni / előállítani otthon magatok, ahelyett, hogy megvennétek boltban (ahol ugye szintén óriási drágulás lenne emiatt)

Esetleg kitartanátok a jelenlegi életstílusotok mellett akkor is, ha drasztikusan drágább enne így az élet?

2022. márc. 12. 17:33
1 2
 1/15 anonim válasza:
85%
Nekem a jelenlegi életstílusom nem túl költekező, legalábbis azokhoz képest akik állandóan a Balcsinál, meg mindenféle egzotikus, vagy kalandos helyeken szelfiznek... na, a sok influencernek most beüt a krakk!
2022. márc. 12. 17:35
 2/15 anonim válasza:
85%
Semmin. Ugyanúgy fizetnék értük, akkor is ha drága.
2022. márc. 12. 17:41
 3/15 Humor Herold ***** válasza:
89%

Én alapból is takarékosan élek.Elsősorban a saját érdekem miatt, másodsorban a környezet érdekében.Sok eszközt cseréltem le aksisra, aminek sokkal kevesebb energia a fenntartása.Egyedül élek, alacsony fenntartású új építésű házban.A fűtésem 20 fokon áll, ha nem vagyok itthon 18 fokra visszaveszem.Elektromos tűzhelyet használok, nem folytatok pazarló életet.Alacsonyak a számláim.Az autót nem tudom nélkülözni, mert munkába járáshoz kell.De olyan autóra esett a választásom, aminek 4,2 az átlagfogyasztása.Így másfél havonta egyszer tankolok.

Mindenben próbálok környezettudatosan élni,mert röhejesen hangzik,de ez egyben a saját érdekem is, mert a saját pénzemet kímélem!

És akkor a vízről még szó sem esett...rengeteg mindenben lehet hozzátenni különféle források védelméhez.Csak egy kis odafigyelés kell hozzá.

Jelenleg az emberek nagy százaléka pazarló életet él.Ami káros a környezetre,és káros saját magára is. De nekik így jó, hiába kérték szépen az elmúlt évtizedekben.Most majd valószínű rákényszerül a változtatásra.

Vajon véletlen egybeesés? Így hozta az élet hogy változtatnia kell? Mert úgy is lehet ezt nézni hogy tudatosan lesz rákényszerítve az emberiség jövője érdekében.

2022. márc. 12. 17:44
 4/15 anonim ***** válasza:
97%

Jól van szigetelve a ház, úgyhogy nekem nem kerül sokba a fűtés. De klíma kiegészítő fűtésnek még még felkerülhet, ahogy napelem is. Az átmeneti időszakban, mikor még nincs nagy hideg energiahatékony fűtés.

Ha jobb lenne a tömegközlekedés ahol élek, akkor a hét pár napján még az is szóba kerülhetne, így viszont nem. Ellenben a home office igen.

2022. márc. 12. 17:46
 5/15 anonim ***** válasza:
98%

Én korszerűsíteném a fűtést , hogy megújuló energiaforrást használjon. Csak ez nagyon költséges, a nagy recesszióban nem hiszem, hogy jutna rá. Most tüzelőfát tervezek venni, bár persze nem környezetbarát, de én készen állok lemondani az orosz gázról.

És igen, termelek majd a kertemben, szerintem nagy drágulás lesz, meg a helyben termelt élelmiszer kevésbé környezetterhelő.

2022. márc. 12. 17:49
 6/15 anonim ***** válasza:
71%
Fűtés??Szerinted majd inkább megfagyok?Semmiről nem fogok lemondani mert semmi extrát nem használok.
2022. márc. 12. 17:52
 7/15 anonim ***** válasza:
94%
Mi napelemes rendszert szereltünk fel, plusz a fűtést átalakítottuk. Földgázból már alig használunk, az áramot mi termeljük. Hát igen, túlméretezett a rendszer, de ez nem feltétlen hátrány.
2022. márc. 12. 17:54
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Van két jókora diófa, meg egy sor tuja, előbbiek betegesek, utóbbiak túl nagyra nőttek és közel vannak egy vezetékhez.

Ki lesznek vágva. Nem sok, de pár m^3 gázt azért kivált.

Természetesen újakat ültetek a helyükre, bár lehet valami mást.

Ilyenkor kell erdőt vágni, mikor olcsó az energia, akkor meg hadd nőjön.

2022. márc. 12. 17:58
 9/15 anonim ***** válasza:
85%

Lemondanátok az autótokról?/

Az autóról nem mondhatok le, nekem az létszükséglet!

Fűtés?/

Fával fűtök, van kisebb saját erdőm!

Lakásotok felszerelésében valamit változtatnátok?/

Beszereznék egy szigetüzemű napelem rendszert.

Esetleg elkezdenétek termelni előállítani otthon magatok, ahelyett, hogy megvennétek boltban (ahol ugye szintén óriási drágulás lenne emiatt)/

Jelenleg is nagyon sok mindent megtermelek magamnak otthon.

Mindenféle zöldséget szabad földön, és fóliában egyaránt. (Még most is van kb 40-50 liter paradicsombefőttem, kb 20kg paprikám felkockázva a fagyasztóban és kb 100kg krumplim a pincében)

De idén még többre vállalkozom, Csak a kis fűtött mini üvegházamban 17féle növény várja hogy a végleges helyére kerüljön :)) [link]

Hirtelen fel sem tudnám sorolni hogy összesen mennyi minden lesz.. :D

És persze tartok baromfiakat is, úgyhogy tojásért sem kell a boltba szaladgálnom, ha valami tojásos finomságot ennék. :)

2022. márc. 12. 18:10
 10/15 anonim válasza:
20%

9

Nem mindenki ilyen újgazdag, mint te

2022. márc. 12. 18:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!