Albérlet vagy saját lakás?
Adott egy lakás, amit anyukám vett pár éve,befektetés céljából. Kint van a 18.kerületben,bérlők laknak benne jelenleg.
Nekem ez nagyon kint van és nem is szimpatikus ez a kerület,valamint lakótelepen van a lakás és nem is az én ízlésem.
Arra gondoltam,hogy albérletbe mennék valahol a belváros vagy a budai zöldebb környezetben.
Ti mit tennétek? Inkább kompromisszumot kötnétek és külkerületben élnétek az egyetemtől és munkahelytől távol egy olyan lakásban és környéken ami nem tetszik, vagy fizetnétek egy albérletet ami tetszik és jó környéken van?
A saját lakásban ugye csak rezsi lenne, az albérletben bérleti díj is.
Hat nekem anno nem lett volna mindegy, hogy 120-140 ezer forint a zsebemben marad, igy en abszolut a “ “sajatot”valasztottam volna es utaztam volna tobbet.
Ezt csak te tudhatod, hogy neked mi fer bele.
Én szerintem körbenéznék az albérletpiacon. A 18 kerbe én se járnék szívesen haza.
Hosszú tavú megoldás az lenne ha gyűjtenél vagy hitelt vennél föl, eladnátok a lakást és vennél egy számodra elfogadható helyen.
Nem értem, hogy az esetedben mi a gond!
Miért költöznél egy olyan lakásba, amit utálsz, miközben az ki van adva és megtermeli a te jó helyen levő albid árát?
Csakhogy nem mindegy, hogy 30ezret kell hozzátenni, vagy 160ezret kicsengetni.
Ugyanezen az elven működik az ingatlanvásárlás is.
Nyilván egy budai hegyvidéki lakás/ház durván 150-200 millió, ha venni akarna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!