Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Szivárog a stang cső, kinek a...

Szivárog a stang cső, kinek a felelőssége? Kinek kell szólni panellakás esetén?

Figyelt kérdés

Most lesz 2 éve, hogy panelban lakom. Kihivtam egy vízvezetékszerelőt, aki arról tájékoztatott, hogy a jelen állás szerint ennek a csőnek a cseréje a lakásszövetkezetet érinti. Jeleztem nekik, mondták, hogy majd küldenek valakit. Nem folyik vészesen, de azért még is csak ázik a fal... Ebben az esetben hogyan kell eljárni helyesen? Kit kell értesíteni? Van biztosítás is a lakáson, oda is nekem kell bejelenteni? Közös képviselőt is nekem kell értesíteni? Eddig csak a panelban lévő diszpécsert értesítettem.

Köszönöm a segítséget

2022. márc. 1. 20:58
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Ez a közös képviselő dolga. Mivel felszálló csövek ( strang) közösek.

Minden háznak kötelezően van biztosítása( kell lennie). Az fizet. Illetve a közös költségből megy a javítása is.

2022. márc. 1. 21:04
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Te belenyugodtál abba, hogy MAJD küldenek valakit?

Gondnok, majd közös képviselő. És ragaszkodj a pontos dátumhoz, amikor megy a ház szerelője.

Hol ázik a falad. lakáson belül látható az ázás: Ha igen, annak javítását is a háznak kell állnia.

2022. márc. 1. 21:56
 3/3 anonim ***** válasza:
Ha a ház csöve miatt ázol ,akkor a ház biztosítása fogja rendezni a károd. A közös képviselőnek szólsz, ő értesíti a biztosító emberét aki kimegy a helyszínre és felméri a kárt és megállapítja mi okozta a kárt. Ezek után elrendelheti a vezeték bontását és utána pótszemlét(ha nem egyértelmű a hiba), vagy azt mondja, hogy ennek a hibának javítására ennyit fizet(gépészetre,festésre, mindenre) és azt hívsz akit akarsz vagy akiben megbízol. Ha a probléma kijavítása drágább mint a biztosító ajánlata, akkor mindenképpen számla kell a javításról és szakvélemény, mert a biztosító csak annak ellenében fogadja el a + kárigényt. Mivel közös csőről van szó így jobb ha a közös képviselő bízza meg a vállalkozót, mert ha valamit elront, akkor neki kell azt rendezni. Te is hívhatsz szerelőt akiben megbízol és beengeded a lakásodba, de számlaképes legyen.
2022. márc. 2. 10:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!