Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Kaktuszokat átültetés előtt...

Kaktuszokat átültetés előtt meg kell locsolni?

Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy utána nem szabad 2 hétig. Előtte mennyi nappal locsoljam utoljára?
2022. márc. 1. 14:13
 1/9 anonim ***** válasza:
Akkor sem kell.
2022. márc. 1. 15:04
 2/9 anonim ***** válasza:

Nincs jelentősége.

Annak van jelentősége, hogy most a hideg telelőhelyen nem szabad kaktuszt ültetni. Majd májusban, a jó időben, amikor felgyorsul az életműködésük, és be tudják gyógyítani az esetleges sérüléseket.

De most, ugye, már legalább november óta nem öntözted.

Ha mégis, vagy netán meleg helyen tartottad, az nagy baj.

2022. márc. 1. 17:36
 3/9 A kérdező kommentje:
Csak minimális, pár ml vizet kaptak, havonta egyszer. Télikertben, közel az ablakhoz teleltek. Máshol nem tudtam megoldani...
2022. márc. 1. 17:38
 4/9 anonim ***** válasza:

Megnyúltak, nem? Mármint, ha melegben voltak.

Családi ház? Mert ott mindig szokott lenni valami hideg, de fagymentes helyiség. Az esőerdei fajok kivételével vaksötét, nem túl nedves pince is megteszi. Mikor nem volt más lehetőség, és még csak 30-40 kaktuszom volt, akkor én is teljesen sötétben teleltettem őket. Tavasszal vigyázni kell a szabadba telepítésnél, hogy ne égjenek meg, de más bajuk nem lehet, és bőségesen virágozni fognak.

Öntözni nem lett volna szabad.

2022. márc. 1. 17:45
 5/9 A kérdező kommentje:

Az egyik valóban megnyúlt, a többi rendben van, van amelyik virágzik is 🙂

Igen, de tényleg csak nagyon pici vizet kaptak, fecskendővel mértem azt a nagyon max 3ml-t is. Szerintem el sem jutottak a kaktuszig, gyakorlatilag nem locsoltam őket. Köszönöm a válaszokat.

2022. márc. 1. 18:17
 6/9 A kérdező kommentje:

"Ha mégis, vagy netán meleg helyen tartottad, az nagy baj."

Tehát helyrehozhatatlan?

2022. márc. 1. 18:18
 7/9 anonim ***** válasza:

Igen, ha közben nőttek is.

A növekedés mértékétől függ, hogy csak nem lesznek tökéletesek, vagy egyenesen csúnyák lesznek.

2022. márc. 2. 05:14
 8/9 A kérdező kommentje:
Azért nem dobom ki őket, nekem ígyis tetszik 🙂🥰
2022. márc. 2. 20:19
 9/9 anonim ***** válasza:
Amint véget érnek a fagyok, tedd ki őket a szabadba. Még ha később vissza kell is hozni pár napra. Jövőre meg keress nekik megfelelő telelőhelyet.
2022. márc. 3. 05:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!