Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogyan kezdtetek bele egy...

Hogyan kezdtetek bele egy önálló (szülők nélküli) életbe?

Figyelt kérdés
2010. szept. 11. 15:14
 1/7 anonim ***** válasza:

Elkezdtem dolgozni egyetem mellett. Kiköltöztem albérletbe.

Ma már csak olyasmiben segítenek a szüleim, hogy például kapok tőlük biozöldséget a kertből. Meg szerszámokat kölcsön, ha kell. Sokszor nagyon nehéz, mert a párom sem keres valami sokat és én sem, de az albérletünk olcsó (igaz, meg kell osztanunk másokkal, de egy teljes lakást nem tudnánk kifizetni), kicsit tudunk is félretenni, amiből majd lehet ugrálni :)

remélem

2010. szept. 11. 15:32
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Én is fősuli mellett szeretnék dolgozni, vagyis lesz munkám elvileg már mindent aláírtam, voltam háziorvosnál stb., csak még dolgozni nem hívtak. :S Csak diákmunka, gyári meló, de az is jó lenne. Annyira szeretnék már saját életet, de eléggé félek belevágni. Ezért vagyok kíváncsi mások tapasztalataira.
2010. szept. 11. 15:46
 3/7 anonim ***** válasza:
Akkor ha elfogadsz egy tanácsot: nagyon oszd be az időd! És legyen erőd nemet mondani, ha kell, például egy bulira, de folyamatosan figyelj arra, hogy a tanulás maradjon az első. Amikor elkezdtem dolgozni, én ezt nem tudtam és eléggé le is rontottam az átlagom sajna.
2010. szept. 11. 15:52
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi a tanácsot, de nekem a bulizás nem probléma, ugyanis nem szoktam. Barátnőkkel hétvégén beülünk egy kólára egy kávézóba és ez nekem tökéletes kikapcsolódás, plusz olcsón megúszom. A tanulással sincs baj. Arra lennék kíváncsi, mikor jött el az a pont, hogy azt mondtátok, most már elköltözhetek a szülőktől. Párom szerint várjunk, amíg végzek és lesz állandó, biztos munkám, de szerintem a mai világban ha erre várok akkor lehet csak 30 évesen költözünk össze.
2010. szept. 11. 16:02
 5/7 anonim ***** válasza:

Hát nálam nagyon egyszerűen működött a dolog.

11 éves koromtól végeztem minden házimunkát, mert akkor váltak el a szüleim. Semmi rossz oldalát nem éreztem annak, hogy külön életet kezdek. Az a legjobb, hogy amit megcsinálsz az ugyanúgy vár meg, mint mikor elindultál és, ha ahhoz van kedved akár meztelenül is szaladgálhat indiánszögdelésben.

Nem kell ettől félni. :)

2010. szept. 11. 17:10
 6/7 anonim ***** válasza:

Hirtelen.

Mikor elvégeztem a sulit terveztem, hogy még kicsit maradok otthon, gyűjtögetek hogy legyen egy kis alapom elindulni (beköltözésre megvehessek ezt-azt, berendezési tárgyakat), aztán jött egy hirtelen, de nagyon jó albérleti lehetőség, szóval másfél hónap után költöztem... egy bútorozatlan lakásba.

Persze, korábban beszereztem ezt-azt, konyhai cuccok legjavát, de gyakorlatilag ott álltam tv, dvdlejátszó, számítógép, ágy és szekrények nélkül... Hát nehéz volt nekiindulni, de egy év után végre elmondhattam, hogy igen, csak berendezkedtem... :)

2010. szept. 11. 22:21
 7/7 anonim válasza:
Én most fogok majd "kirepülni". Másfél éve dolgozok, albérletbe fogok költözni az ország másik végébe és teli vagyok tervekkel. Az a legfontosabb, hogy legyenek terveid!!! Akkor semmi gond nem lehet.
2010. szept. 18. 09:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!