Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám télállóvá tenni...

Hogyan tudnám télállóvá tenni a nagyapám építette tégla fűszerspirált ?

Figyelt kérdés
A nagyapám építette ilyen régi téglákból, amihez habarcsot is használt, de sajnálatos módon a fagyoktól a téglák elválnak a habarcstól és egymástól és némelyik téglákból még darabok is töredeznek le a szélükön. Hogyan tudnám megmenteni az egészet és tartóssá tenni? A válaszaitokat előre is köszönöm.
2022. febr. 5. 07:41
 1/4 anonim ***** válasza:
El nem bírom képzelni mi ez és mire jó. Nem tennél föl róla pár képet? Tényleg kíváncsi vagyok.
2022. febr. 5. 08:28
 2/4 anonim ***** válasza:
52%
Miért van egyáltalán a téglák között kötőanyag? Tök felesleges! Elég kötésben egymásra pakolni, minimális a közte lévő föld súlya, nem megy sehová úgy sem, nem nyomja szét! Én olyat még nem is láttam, ami falazva van, nem csak egymásra van pakolva a tégla vagy esetleg kő. Hogy a tégla szétfagy az azért lehet, mert nem régi téglából épült, a régi téglák nem fagynak szét, járdának is tökéletes, az újabb téglak, amiket az utóbbi 20 évben gyártottak, azok simán szétfagynak.
2022. febr. 5. 08:52
 3/4 anonim ***** válasza:

"El nem bírom képzelni mi ez és mire jó."

Egy designosabb magaságyás igazából, semmi extra.

[link]

2022. febr. 5. 10:47
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Köszi a képet, magamtól nem jöttem volna rá mit takar a fűszerspirál.

Szerintem sem kell habarcs a téglák közé, ott tud levegőzni és a pangó víz is el tud távozni.

Ha már nagyon gyatra a téglák állapota akkor lehet egyszerűbb újraépíteni.

2022. febr. 5. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!