Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Tégla lakásban mennyire...

Tégla lakásban mennyire hallani a szomszédot?

Figyelt kérdés

Üdv! Lakást fogok lassan venni. Eddig panelokban laktam, ahol borzasztóan lehetett hallani a szomszédokat, ha beszélgettek, ha köhögtek, szereltek, mindent!

Most gondoltam, panelba többet nem, a tégla ebből a szempontból jobb? Régi tégla vagy új a jobb hang szempontból?

2022. febr. 2. 11:51
A kérdező szavazást indított:
Panel a zajosabb
Tégla a zajosabb
15 szavazat
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
SZEXeltekre gondoltam csak kijavított a telefon :D szerelés minden társasban hallatszik gondolom.
2022. febr. 2. 12:06
 2/13 anonim ***** válasza:
79%
Azért a tégla lakásokban is sok helyen mindent áthallani. Nem lehet kijelenteni hogy az egyik jobb mint a másik.
2022. febr. 2. 13:02
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

(relative) új, kb 25-30 éves téglaházban nem hallani annyira át. A hangsúly az annyira-n van. Ha nagyon hangos a szomszéd tévéje, vagy a felettem lakó kislány próbálgatja a hifijét, azt kegyetlenül hallani, de azt, ha normális hangerővel beszélnek, vagy egyéb hangokat adnak ki, nem igazán.

100+ éves régi budai bérházban nem hallani semmit, csak néhány éjjeli koppanás és székhuzigálás emlékeztet néha arra, hogy laknak fölöttünk, alattunk.

2022. febr. 2. 14:32
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Én 150 éves téglaház nagypolgári lakásában lakom, tehát nem volt leválasztgatva vékony téglafalakkal. Soha semmit nem hallottunk oldalról, felülről, pedig generációk nőttek fel és élték az életüket, mindenféle korlát nélkül.

Biztos, hogy téglában is van ócska, ahogy panelben is jó, csak a panelnél több a rossz, mint a téglánál.

Gondosan kell megválasztani és akkor én a téglára szavazok.

2022. febr. 2. 14:52
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Most ez attól függ milyen tégla.

Nem mindegy, hogy van 30 centi Silka fal, vagy egy régi polgári ház vastag tartófala, feltöltéses "bika" födém választ el, vagy oda hánytak egy 10-12 centis válaszfalat.

Laktam olyan téglában ahol a szimpla beszélgetés is áthallatszott. De nyilván a panel az egyik legrosszabb ilyen szempontból.

2022. febr. 2. 14:58
 6/13 A kérdező kommentje:

A régi polgárok sokszor szörnyű állapotban vannak. Mármint maga a ház. De biztató, ha csendes.

Új építésű (2000 után vagy a mostani lakóparkok) akkor felejtősek? Vagy azért a panelnál az is jobb még mindig?

2022. febr. 2. 15:23
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

"A régi polgárok sokszor szörnyű állapotban vannak. Mármint maga a ház."

Ezt is vitatnám, mert nem szabad általánosítani!

A belvárosban és a VII.kerületben 1990-ben fejeződött be a tömbrehabilitáció, ahol födémcserével, pincétől-padlásig, kívül-belül felújították a házakat, parkosították az udvarokat, tehát te ezeken a helyeken ócskát nem találsz. Azokat lebontották.

2022. febr. 2. 15:33
 8/13 A kérdező kommentje:
És full új építésű téglák milyenek? Sok rosszat olvastam...
2022. febr. 6. 13:22
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Maga a ház nem rossz, és bizonyos szempontokból (tájolás, tér és elrendezés, beeső fény mennyisége) sokkal jobbak, mint a régi házak, anno egyszerűen nem figyeltek arra, hogy a nap besüssön a lakásba, vagy direkt elkerülték, nem tudom, illetve mivel a társadalom gyökeresen megváltozott, teljesen átalakult az élettér, és a szokások. Ezt egy új lakás leképezi, egy régi bérház meg nem.

A kivitelezés minőségével viszont gondok lesznek, ezért egy frissen átadott házzal lehetnek problémák. Beázás, fal vizesedése, rossz vezetékezés, rossz minőségű burkolás, kreténül bekötött áram, rosszul fölrakott redőnyök, bármi előfordulhat, amire időt és pénzt kell szánni.

2022. febr. 6. 13:29
 10/13 A kérdező kommentje:
Utolsó köszönöm, ezek igazából megoldható dolgok, nekem csak a zajosság számít.
2022. febr. 6. 13:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!