Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Tégla lakásban mennyire...

Tégla lakásban mennyire hallani a szomszédot?

Figyelt kérdés

Üdv! Lakást fogok lassan venni. Eddig panelokban laktam, ahol borzasztóan lehetett hallani a szomszédokat, ha beszélgettek, ha köhögtek, szereltek, mindent!

Most gondoltam, panelba többet nem, a tégla ebből a szempontból jobb? Régi tégla vagy új a jobb hang szempontból?

2022. febr. 2. 11:51
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerűen vizsgálható. Ha odamész, és megkopogtatod a falat, ha kongó hangja van, akkor még a halk beszéd is át fog hallatszani.

Ha elnyeli a kopogás hangját a fal, akkor jól hangszigetel.

Nálam az eredetileg hatalmas lakást választották szét az 1950-es években két kislakássá. Az elválasztófalat olcsó és vékony B8-as téglából húzták fel + vakolat. Mindent hallok tőlük, azt is, ha valaki halkan telefonál, azt is, ha szexelnek, de tényleg mindent.

Így azt a szobát nem is használom, vagy ha használom, akkor zenét hallgatok közben.

2022. febr. 7. 13:55
 12/13 A kérdező kommentje:

Utolsó, köszi, ez nagyon jó ötlet! Sajna nem vagyok építész, így nem tudom, mivel tudnám ezt mérni, amikor elmegyek megnézni egy lakást. Az eladó nyilván nem fogja megmondani, hogy még a légy f*ngása is áthallatszik :D

De ez egy tök gyakorlatias, "átlag" embernek is megfogható teszt!

2022. febr. 7. 14:56
 13/13 A kérdező kommentje:
Nekem 3-ból 2 panelban volt ez, brutális... azt hallottam, hogy az alattam lakó telefonon beszélt meg a kicsöngés hangot... el is jöttem gyorsan :D
2022. febr. 7. 14:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!