Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Akácot hogyan tudom kiírtani...

Akácot hogyan tudom kiírtani a kertből?

Figyelt kérdés
Több száz kicsi sarj meg tuskó van a kertben, hiába vágom ki a fűnyíró attól még nem megy át rajta, sőt gyorsan vissza is nőnek.
2022. febr. 5. 05:36
 1/7 mindentudó99 ***** válasza:
52%
Glifozát gyomírtót keversz tavasszal amikor már belevelesedtek a hajtások. 5%-osat.Aztán lefújod. Ket hét múlva már látszódni kell a hatásnak. Igény szerint ha kell lefújod mégegyszer. Vársz vele ismét ha jól kiviitte ki kell szedni a tuskókat
2022. febr. 5. 06:15
 2/7 anonim ***** válasza:

A sarjak ugyan leszáradnak ,de tuskók több évig maradnak még .

Azokat ki kell ásni .

2022. febr. 5. 12:24
 3/7 anonim ***** válasza:
Nagyon nehéz. Az egyik szomszédom folyton akácokat ültet a kerítés mellé(!), és jön át a rengeteg sarj. Egyet kiszedek, jön mellé kettő. Abszolút a béke híve vagyok, de már érik egy kedves elbeszélgetés a szomszéddal..
2022. febr. 5. 12:37
 4/7 anonim ***** válasza:
Na, ezért sem szereti az EU az akácot, mert az invazív tulajdonsága szinte legyőzhetetlen.
2022. febr. 5. 14:51
 5/7 A kérdező kommentje:

Van nála rosszabb is, a platánfa. Az akác legalább jó tüzelő.

De ha nincs gondozva járhatatlanul benövi a területeket.

Igen a sarj leszárad de a tuskók aktívak maradnak és újra és újra kihajt.

Ha belefúrnák a tuskóba és öntenék bele gyomírtót? Ilyenkor felszívódik vagy csak a nyáron lesz hatásos?

2022. febr. 5. 18:33
 6/7 mindentudó99 ***** válasza:
Tavasszal ha beindul a netvkeringés akkor biztos hat. De lehet most is. Szoktam alkalmaznibezt a befúrásos dolgot. Hatásos.
2022. febr. 5. 20:25
 7/7 anonim ***** válasza:

Glifozát tényleg kiviszi, csak meg kell várni, hogy elegendő levél legyen rajta, én inkább 10%-osat szoktam ilyen esetben. Nagy valószínűséggel a gyökereknek is végük lesz, csak kevés fog újrahajtani. De vinni fogja a füvet is.

Ha esetleg gyep van, azt vagy letakarod, vagy pedig ecsettel, egy deszkadarabhoz szorítva kenegeted le egyenként a hajtások leveleit vízzel felesben hígított gyomirtóval, mindkét oldalon. A tuskókat kellett volna kezelni kivágáskor, most már elhaltak, nem szívódna fel.

2022. febr. 6. 18:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!