Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogy lehetne ezt megoldani?

Hogy lehetne ezt megoldani?

Figyelt kérdés

Klímaberendezést szeretnék beszereltetni, kizárólag nyári hűtésre (oldalfali split klíma lenne), de még soha nem volt ilyenem, nem is értek hozzá semmit.

Emeletes házban levö lakásban élek, ahol erkélyes szobába lenne a klíma, kb 2 és fél méter és 3 méter közötti magasságba.

Olvastam, hogy kondenzvíz elvezetést kell hozzá kiépíteni.

Kérdésem

Lehet e a kondenzvíz elvezetést úgy megoldani, hogy emeletes házban levö lakás erkélyén egy földön levö lavorba, vagy egyéb vízgyüjtöbe vezetjük el a kondenzvizet?

(tehát a légkondi külsö részén levö csöböl lecsöpög/lefolyik a víz az erkélyen levö lavorba)

Előre is köszönöm a válaszokat

2022. jan. 28. 16:38
 1/7 Valentino BROssi ***** válasza:
23%
Igen, nagyon igényes műszaki megoldás, el lesz ragadtatva a klímaszerelő az alapos tervdokumentációtól mikor felmutatod majd neki a műanyag edényt.
2022. jan. 28. 16:59
 2/7 A kérdező kommentje:

Előre leírtam, hogy semmit nem értek ehhez, ezért nem tudom, hogy pontosan mi kell/mi fontos egy klímabeszerelésnél és mi nem.

Azért kérdezek itt.

Akkor ezek szerint még kell valamilyen külön dokumentáció a kondenzvízzel kapcsolatban?

Valaki, aki nem bunkó, segíthetne ezekben.

2022. jan. 28. 17:18
 3/7 anonim ***** válasza:
Persze. Nem kell hozzá semmiféle tervdokumentáció, egész egyszerűen megbeszéled a telepítővel, mit szeretnél. A kondenzvíz csöpöghet az alsó szomszéd fejére (ami szintén nagyon igényes...), vagy vissza is lehet vezetni a csatornába (nálunk így van megoldva). Nem hiszem, hogy problémát jelent, ha te össze akarod gyűjteni a kicsepegő vizet. Nyilván ez befolyásolja a kültéri egység elhelyezését, de ha meg tudják oldani, meg fogják.
2022. jan. 28. 18:16
 4/7 A kérdező kommentje:

Nem csöpög majd senki erkélyére, mert a lavor felfogja a vizet.

Akkor ha jól értem, ezek szerint tehát az erkélyen levő lavor erre a kondenzvizes célra teljesen törvényes megoldás.

2022. jan. 28. 19:50
 5/7 anonim ***** válasza:

Ne egy igénytelen lavort tegyél ki, hanem pl. egy kiürült lapos oldalú mosószeres flakont, műanyag marmonkannát stb...

Nálunk pl. az egész házban minden lakás erkélyéről kifolyó víz és a légkondié is az esőcsatornába van bekötve.

Lehet, hogy nálad is megoldható ez utóbbi.

2022. jan. 28. 22:13
 6/7 anonim ***** válasza:
Nálunk a mosogatóba megy.
2022. jan. 28. 23:10
 7/7 anonim ***** válasza:
A felettünk lakóé a teraszunkra csöpög. Lassan ideje lesz bekopognom hozzá egy lavórral.
2022. jan. 29. 07:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!