Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Azért nem jeges a fagyasztó...

Azért nem jeges a fagyasztó és kicsit puhák is benne a dolgok mert fázik a hűtő?

Figyelt kérdés

Vázolom a helyzetet:D

Egy kiskonyhánk van tehát külön helyiségben főzök.

Itt is van egy konvektor, de mivel egyedül élek és csak akkor szoktam itt lenni ha főzök ezért nem kapcsoltam be.

Észrevettem pár napja, hogy a fagyasztómban lévő dolgok kicsit puhák és már nem is jeges a fagyasztó..

Lehet ez azért mert fázik a hűtő?

Tényleg nincs valami jó idő ott.

Most kivittem egy melegítő és bedugtam a hűtő mellé és ráirányítottam persze nem olyan közel.

Talán hülye kérdés, de másra nem tudok gondolni.. eddig semmi baj nem volt vele.

2022. jan. 14. 12:35
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
köszi nektek!:)
2022. jan. 14. 13:57
 12/16 anonim ***** válasza:
89%

Nem biztos, hogy kell szerelő..

Csak feltételezem, hogy kombi (normál+mélyhűtő).

Ha igen annak kell a működéshez legalább 12-15C.

Ha nincs annyi, nem fog leállás után újraindulni.

A normáltéri dolgok még jók is lehetnek, úgy is, hogy nem kapcsol be, de a fagyasztó kiolvad.

Így nézd meg!

2022. jan. 14. 16:43
 13/16 A kérdező kommentje:
Már jó!:) Végül bekapcsoltam a konvektort, hogy azért ne legyen olyan hideg ebben a helyiségben és már felkapcsolt a hűtő.
2022. jan. 14. 17:20
 14/16 anonim ***** válasza:

Örülünk. :)

A kombi hűtőknél általában nincs külön termosztát a fagyasztó részben. Hanem amikor a rendes hűtő részben túl meleg van, akkor beindul a kompresszor, és mindkét részben hűt.

De ha hideg helyen van a hűtő, akkor a normál részben nem fog lehűlni a levegő annyira, hogy beinduljon. Így ott megfelelő lesz a hőmérséklet, de a fagyasztó kienged. Van erre jelölés is, hogy milyen hűtő hány fokon üzemeltethető.

[link]

2022. jan. 15. 09:20
 15/16 anonim ***** válasza:

helyesen: Nem fog felmelegedni a hűtőben

Magyarul elég csavarni egyet rajta, hogy jobban hűtsön.

2022. jan. 15. 12:07
 16/16 anonim ***** válasza:

Bocsi, tényleg elírtam. :)

A felcsavarás akkor működhet, ha nem a legnagyobb fokozaton van. De akkor se feltétlenül, mert ha a legnagyobb fokozat esetében beállított 3 fok, és a kint lévő 8 fok közt kicsi a különbség, akkor ott nagyon lassan fog felmelegedni a levegő, miközben a fagyasztó hőmérséklete jóval alacsonyabb a kintinél, ezért gyorsabb lesz a fagyasztó felmelegedése.

Ezért van megadva a helyiség működési hőtartománya, ahol már mindenféleképpen jól fog működni a szerkezet.

2022. jan. 15. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!