Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogy költözzek ki Ausztriába?

Hogy költözzek ki Ausztriába?

Figyelt kérdés
Nehéz a helyzet mert a barátom ausztriában lakik én pedig nem tudok csak úgy kiköltözni mert se pénzem (dolgozok) se jó német tudásom. Ha találnék is angol nyelvel munkát se tudom hogy tartanám el magam ha szeptembertől egyetemre mennék mert 20 órás munkával nem hinném hogy eleget keresnék. Nagyon szeretem és nehéz távkapcsolatban lenni tervben volt amúgy is a kiköltözés de miatta mégjobban és méghamarabb szeretném. Kialakultak már baráti kapcsolataim is itt,viszont senkivel se tudnék összeköltözni. Azt tudom elképzelni hogy egyetemen lesz lehetőségem kollégiumi szobára és az “olcsóbb” de nem tudom. Nem szeretnék szeptemberig magyarországon lakni csak ha muszáj.

2022. jan. 9. 01:06
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon nem mindegy, hogy Nyíradonyból ingázol Bécsbe és Nyíregyházára fogsz egyetemre járni, vagy Sopronból ingázol és Bécsbe jársz egyetemre.
2022. jan. 9. 14:59
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
eleve német nélkül hova mész egyetemre? csak mert a legtöbb angol nyelvű képzés itt se ingyenes... meg lehet amúgy élni húsz órás munkából, egy kisebb szoba valamelyik külkerületben, az mondjuk max. 400 eur, meg eszel mellé olcsó kajákat otthon főzve, az 200, és kb nem haltál éhen a minimálbérből. vagy mehetsz kollégiumba, ha valaki befizeti neked a tandíjat, és az csak 300. kétágyasban. meg persze kaució, hivatali ügyintézés, biztosítás, telefonszám, legyen mondjuk plusz csak egy ezres. ha találsz ingyenes angol, szakot és kollégiumot. de ez utóbbi erősen kétséges. tehát egyből eltapsoltál 1600-2000 eurót, és még épphogy csak megérkeztél bécsbe. de tényleg, ha nincs lehetőség a srác hátán kimenni, ha nem vagytok olyan viszonyban, hogy nála lakj és eltartson amíg meglesz minden szükséges szrod, minek bszod el az életedet azzal, hogy utánarohansz a semmibe?
2022. jan. 9. 15:12
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha szeptemberben itthon kezded az egyetemet max. valami nagyon nagyon alkalmi munkára tudnál kimenni. Mert ennyi idő alatt nem fogsz tudni megtanulni németül, karriert kiépíteni stb. Szerintem maradj, ahol vagy. Ki tudnál épp menni valami gyárba. Adnak szállást, kaját stb., de a körülmények gyakran rosszak. Intézni kell német lakcímet, jogviszonyt, tb-t, bankkártyát. Mindezt fél év miatt?
2022. jan. 9. 15:19
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Ja várj, ha jól értem úgy akarsz német egyetemre menni, hogy nem igazán tudsz németül csak angolul? Ez nagyon rossz ötlet, itthon is vannak jó képzések. Ha mindenképp külföldre mennél egyetemre legyen Dánia, ott olcsóbb az oktatás, több az ösztöndíj. Esetleg Hollandia vagy Belgium, ezekben az országokban jól beszélnek angolul. Németek utálják azokat, akik csak angolul tudnak.
2022. jan. 9. 15:22
 15/16 l0m3x ***** válasza:
100%

Csak is azért, mert jó fej vagyok. Alapvetően egy gyökér.

Nagyon nehéz külföldiában úgy elhelyezkedni, hogy ne legyen deficit és a környezet is befogadjon. Ők vannak otthon, így mindig ér valami.

Londonban laktam, csak muter és párom halála miatt ragadtam itthon. Vállalkozásom is van kint, de majd fel vagy el adom.

Nagyon fontos a zsebpénz, ha ki szeretnél menni. Illetve az hogy ne kihord a pénzt, hanem vissza. Érzelmi alapon soha ne dönts, mert az sok problémát okoz. Reálisan: Tanúlj amíg lehet és korábbi javaslatom az, hogy ha párod nem jön haza, akkor válts. Remélem segítettem.

2022. jan. 9. 15:22
 16/16 anonim válasza:
100%

Szia, egy jó tanács: ha a pasid nem szeretné, hogy odaköltözz hozzá és onnan találj munkát, akkor inkább felejtsd el. Nekem ilyen pasim volt Magyarországon (mindketten itthon éltünk), egyáltalán nem akart velem összeköltözni. Végül a haverjai, akikkel összeköltözött volna, átvágták, és ezért költözött össze velem. A vége egy basáskodó szar kapcsolat lett (bár előtte is ilyen lehetett, csak arra a kevés időre, amíg találkoztunk, addig nem vettem észre/megjátszotta magát). Ráadásnak még rengeteg pénzt kicsalt tőlem, majd miután nem voltam hasznára, megcsalt és szakított. A jelenlegi kapcsolatom ég és föld a korábbihoz képest.

Másik jó tanács: ha Ausztriában élnél, akkor magadért tedd, ne másért. :)

2022. júl. 19. 15:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!