Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogy költözzek ki Ausztriába?

Hogy költözzek ki Ausztriába?

Figyelt kérdés
Nehéz a helyzet mert a barátom ausztriában lakik én pedig nem tudok csak úgy kiköltözni mert se pénzem (dolgozok) se jó német tudásom. Ha találnék is angol nyelvel munkát se tudom hogy tartanám el magam ha szeptembertől egyetemre mennék mert 20 órás munkával nem hinném hogy eleget keresnék. Nagyon szeretem és nehéz távkapcsolatban lenni tervben volt amúgy is a kiköltözés de miatta mégjobban és méghamarabb szeretném. Kialakultak már baráti kapcsolataim is itt,viszont senkivel se tudnék összeköltözni. Azt tudom elképzelni hogy egyetemen lesz lehetőségem kollégiumi szobára és az “olcsóbb” de nem tudom. Nem szeretnék szeptemberig magyarországon lakni csak ha muszáj.

2022. jan. 9. 01:06
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
97%
Pedig muszáj lesz. Nyelv nélkül kimenni nem a legjobb. Másrészt az albérletett senki nem fogja kiadni. Főleg egy teljesen más állampolgárnak aki meg alig is keres és még nyelvet se tudja. Feküdj rá a németre ha komolyan gondolod
2022. jan. 9. 03:34
 2/16 anonim ***** válasza:
82%

Na váj, hány éves vagy, ha csak most mész egyetemre?

A kanid miért nem segít?

Mi a szakmád?

2022. jan. 9. 04:26
 3/16 l0m3x ***** válasza:
46%
A szerelem sok baromkodásra vesz rá. Higgadj le, mérlegelj! Szerintem tanúlj itthon, keress párt, stb.
2022. jan. 9. 04:52
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

-biztos nyelvtudással

-pénzzel (én elraknék erre 1-2 milliót)

-biztos lakhatással (költözz a kanodhoz),

-fix munkával.

Más szerinted hogy megy külföldre? Átlépi a határt és majd lesz valami?

2022. jan. 9. 07:44
 5/16 A kérdező kommentje:
19 vagyok 2021ben érettségiztem de kihagytam a jelentkezést szeptemberre. Akik kitudnak menni mind olyan emberek akiknek van szakmájuk de mivel csak gimnáziumba jártam ezért nem volt még lehetőségem azt is szerezni. Franciát tanultam nyilván ha tudom előre mi lesz sokkal hamarabb elkezdem tanulni a német nyelvet. A barátom segít amiben tud de csodát Ő se tud tenni.
2022. jan. 9. 07:58
 6/16 l0m3x ***** válasza:
83%
Rosszúl hangzik de felejtős...
2022. jan. 9. 08:29
 7/16 anonim ***** válasza:
86%

Én el nem tudom képzelni, hogy hogy is gondolod ezt a kiköltözést pénz, szakma és nyelvtudás nélkül, miközben itthon járnál egyetemre.

Nyárra kimehetsz, akkor az itthoni munkád felmondva még annyi pénzed sem lesz és fogcsikorgatva eltart a pasid, ami egyenes út a szakításhoz, ezt borítékolom neked előre!

Leginkább maradj a fenekeden, tervezd a jövődet, készülj az egyetemre és hétvégente jöjjön a pasi, vagy te menj, amikor lehetőség van rá és ennyi!

2022. jan. 9. 11:54
 8/16 anonim ***** válasza:
89%

"Kialakultak már baráti kapcsolataim is itt"

Hol?

Most fogod beadni az egyetemi jelentkezést? Hova?

Hol laksz most?

És onnan Ausztriába ingázol? Hova?

2022. jan. 9. 13:17
 9/16 A kérdező kommentje:

A sok agressziót nem értem igaz hogy rettenetesen hangzik ez mind pont ezért kérek segítséget.

“Itt” bécsre vonatkozik.

Magyarországon lakok nem ingázok pont az a baj hogy havonta kb két napig tudom látni Őt úgy hogy az elsőnap eleje utazással elmegy a másiknak pedig a vége persze így is örülök hogy látom.

Nem várnám el hogy eltartson amúgy, nem is értem honnan jött mikor pont a semmiből is megoldást szeretnék teremteni.

2022. jan. 9. 14:28
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Alapban nem értem, hogy milyen kapcsolat az akár Bécsben, akár Honoluluban, ha a kiköltözésnél nem is jöhet számításba az összeköltözés és te itt tipródsz, hogy kollégium, vagy osztrák ismerősök.

"Kialakultak már baráti kapcsolataim is itt,viszont senkivel se tudnék összeköltözni. Azt tudom elképzelni hogy egyetemen lesz lehetőségem kollégiumi szobára és az “olcsóbb” de nem tudom."

Akkor meg mi a fene értelme van?

És az ingázás?

Pénteken már munka után el lehet indulni és mivel nem tudom hol laksz, lehet félúton találkozni és panzióba menni.

Csak telik a pasinak ennyire, ha viszont nem, akkor nem értem, hogy mi értelme van Ausztriában dolgozni?

2022. jan. 9. 14:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!