Milyen szivattyút vegyek, amiből a kútban lévő vizet fel tudom használni?
Vásároltam egy családi házat, aminek az udvarán van egy aranyos kis kutacska, aminek az átmérője kb. 1m, mélysége max 4-5 méter lehet.
Ha az idő engedi ebből szeretném lemosni az autót, esetleg locsolni a zöldségeket ha lesznek. Milyen szivattyú lenne ideális? Interneten böngészve főként csak szennyvízszivattyúkkal találkoztam.
Ha veszel egy mélykút szivattyút aminek az emelőmagassága pl.55m akkor lesz a víznyomásod 5 bar myomáson.
Ami elég locsolni autót mosni.
Csőszivattyut kell venni.Elég nagy válaszék belőle
Ezek aránylag 40-45 m ről nyomják fel s vizet.
Meg kell mérni mekkora víz oszlop van a kútban,aztán ezt mennyi idő alatt szívja ki . MIndent ki kell tapasztalni .
Membránost ne tegyél bele ,az tönkre teszi a kutat.
Nem véletlenül írtam csőszivattyút.
Ez nem csak locsol,hanem nyomást is bíztosit akár 40m re is .
A membrános a kutak gyilkosa,legyen az ásott vagy fúrt kút .
Mellette még nagyon zajos is .
Én egy ilyet használok már tizen x éve. Ez látja el egy gyűrűs kútról a házat vízzel, a konyha kivételével. Oda továbbra is a vízvezetékről megy. Akkoriban még csak harminc ezer körül volt, de egy év alatt behozta az árát. Időnként ez is el tud romlani, de mivel magyar gyártmány, mindent lehet kapni hozzá, és egy kis műszaki érzékkel házilag meg lehet javítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!