Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Milyen költségek merülhetnek...

Milyen költségek merülhetnek fel egy kertes háznál?

Figyelt kérdés
Még sosem éltem házban csak lakásban, de szeretnék átköltözni egybe csak nem tudom egy lakáshoz képest mennyivel költségesebb, és nehezebben fenntartható egy ház?

2021. dec. 28. 14:37
1 2
 11/18 Senior Séf ***** válasza:
82%

"A rezsi mennyivel lehet drágább egy házban mint egy lakásban?"

Ennyi erővel at is kérdezheted, hány éves a kapitány. Nem tudjuk, milyen lakásból mész milyen házba. Lesz-e kút a háznál? Akarsz-e kertet művelni? Mivel fogsz fűteni? Ezernyi kérdés ami mind befolyásolja a korrekt választ.

2021. dec. 29. 13:50
 12/18 anonim ***** válasza:
52%

Mi is panelból költöztünk kertesbe.

Rengeteget számít, mibe költözöl. Felújítandó?

Nekünk a szemétszállítás díja több, de igazából elenyésző a többi költséghez képest.

A net, tv is több, ráadásul kevesebb szolgáltató közül választható.

A fűtés is több, és a villany is, hisz több a helyiség, melléképület.

A víz jóval kevesebb, mert van házi vízmű.

A kert méretétől is függenek a költségek, vannak-e kerti szerszámok?

Összeségében jóval többé kerül kertesben lakni, de ez eltörpül amellett, hogy mennyivel jobb, emberibb, természetközelibb lakni! Nem adnám semmi pénzért!

2021. dec. 29. 16:09
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem is értem, hogyan lett valakinek kevesebb a rezsi házban, mint lakásban.
2021. dec. 30. 09:55
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Ezt én se értem, #13.

És azok a válaszok lettek lepontozva, akik szerint - HELYESEN - több a rezsi a kertesben.

2021. dec. 30. 10:53
 15/18 anonim ***** válasza:
51%
A négyzetmétert is kellene nézni! Mert sokkszor arányaiban olcsóbb egy családiban lakni, pláne, ha emeletesben, hőmennyiségmérős lakásban, olyan szomszédokat fogsz ki akik letekerik a radiátort, és fűthetsz , keményen fizethetsz, és mégis fázol. Kollégám egy ilyen helyen és szomszédokkal 50 ezres havi számlákat kapott egy 50m2 körüli lakásban, ennyiből én a 100m2-es házamat simán kifűtöm, és marad is. Valamint itt nincs nyáron készeléti dij se. Rezsiben meg más költség nem szok lenni, mert az emberek ugyanannyi vizet, villanyt használhatnak mindkét helyen. Persze lehet matekozni felújítással stb, de emeletesben meg fizetik a rengetek közös költséget, és abból ritkán van olyan amire költenek, de egy ember mindig jól jár, a közös képviselő, aki a semmire veszi fel a pénzt.
2021. dec. 30. 11:26
 16/18 anonim ***** válasza:

"50 ezres havi számlákat kapott"

De mikor? Régebben többe került a fűtés panelban, mint mostanában.

2022. jan. 4. 07:27
 17/18 anonim ***** válasza:
52%
#16 Ha jól emlékszem tavalyelőtt mesélte. Nyugdíjas szomszédai voltak, akik elzárták a radiátorokat, ilyenkor meg te fűtesz nekik is. Szerencsére csak albérlet volt, így költöztek is onnan amint lehetett.
2022. jan. 4. 09:09
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Na, akkor a szomszédoknak ingyen van a fűtés, tehát ha házba költöznének, akkor sokkal többet fizetnének, mint lakásban.

A házhoz tartozik udvar és kert. Itt máris kell vizet hadználni.

Melléképületekben világítani, fagyasztók, barkácsgépek is áramot használnak.

Tehát az sem igaz, hogy villanyból, vízből ugyanannyit használ az ember.

2022. jan. 4. 09:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!