Vegyestüzelésű kazánom gyakran felszalad akár 80 fokig is a víz hőmérséklete, mennyire baj ez?
80 fokon kellene üzemeltetni, hogy kevesbe kokszolodjon vagyis a milyenken ugy van irva.
1000 l pufferunk van es 1x 80 l es 1x 50 l kiegyenlítő. Semennyire. Birnia kell.
Pár légtelenítő szelep, egy nagy mikrobuborek es iszaplevalasztó. Biztonsagi szelepeket szerelj fel több helyre is. Es kiegyenlitő tartalyt, puffer tartalyt. Nem kellene gondnak lennie.
Vegyes tüzelésű kazánt ritkán csinálnak zárt rendszerre.
Ennek egyik oka,ha valami probléma adódik,nem lehet a tüzet azonnal megszüntetni,mint a gázosoknál.Az meg eszedbe ne jusson,hogy leöntöd a vizet,mert az kazán robbanáshoz vezethet.Mit megtehetsz,ki húzod a tűzet,és ott már lehet lelocsolni.A keringtető beépitése nagyon jó dolog,mert túlzott felfűtésnél gyorsan vissza lehet hűteni.
A nagy tágulási tartály előnye,Kazán víz lassú elfolyásánál,van honnan pótlódni.A baj olyankor van,ha erősen fel van fűtve a kazán.ég a tűz bent,és történik egy víz elfolyás.Ahogy a kazánról is
fogy a víz,a kazán gőzössé válik.Ez a nagyon veszélyes,mert ilyenkor robban fel Zárt rendszernél eleve nagyobb nyomás van a rendszerbem,és a víz nem 100 fokon forr,hanem felette pár fokkal.
70 fokos víz bőven elég a kazánban .Inkább többször rakni a tűzet,mint 1 x nagyon megrakni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!