Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Új bojler és mégsem elég a...

Új bojler és mégsem elég a meleg víz?

Figyelt kérdés

Pár hete vettünk egy új, Hajdu villanybojlert. Villanyszerelő szerelte fel, mindent beállított mégsincs elég meleg víz.

120 literes a bojler, még sem elég arra hogy egy 3 fős család fürödjön, eleinte forró azonban a harmadik embernek már langyos, és fél perc után hideg a víz.

A szerelő újra megnézte, azt mondja nem a bojler a gond. Az émász volt kint, kicseréltek valamit a villanyórán, azonban ez sem segített, továbbra sincs elég meleg víz.

Mit lehetne még csinálni? Egy 120 literes vadonatúj bojlernek ki kellene tudnia szolgálni 3 főt.

2021. dec. 12. 20:47
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
37%

Erről beszéltem.Ha kedvezményes áramfogyasztásra van kötve,akkor az áramszolgáltató szabta meg az időpontot a bojler fűtéséhez.

Nálam a lakás mérőjéről kapja az áramot.Ha hűl a víz,azonnal kapcsol is be .

2021. dec. 12. 22:23
 12/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a rengeteg választ.

Szóval azt mondjátok az a gond valószínűleg, hogy kicsi.

Én sajnos nem értek hozzá, még annyit vettem észre, hogy a régi bojlernek (szinten hajdu) mindig meleg/langyos volt a teteje, így tudtam hogy lesz még elég víz fürdeni. Ez azonban mindig hideg.

Ez normális?

2021. dec. 12. 22:32
 13/21 A kérdező kommentje:

És igen, erről megy minden de még ha nem sok vízben fürdik az első kettő se marad már a harmadiknak sajnos.

Azt esetleg hol lehet elintézni, hogy ne csak az éjszakai áramról melegítsen, hanem folyamatosan ha fogy a meleg víz?

2021. dec. 12. 22:34
 14/21 anonim ***** válasza:
79%
Első körben menj oda a villanyórához, nézd meg hány amperes mellette a megszakító, majd számold össze kb mennyit fogyasztanak az egyéb berendezések (teljesítmény/feszültség, pl 1250w-os akármi / 230V az kb 5A). Azok plusz a bojler ha nem lépi túl amit a megszakító bír, akkor a villanyszerelő simán átköti neked. Ha túllépi az cumi, akkor kérvényezni kell nagyobbat, papírmunka, plusz költségek, szóval idő és plusz 150-200 ezer költség is lehet attól függően mit kell csinálni.
2021. dec. 12. 22:43
 15/21 anonim ***** válasza:
*1150W
2021. dec. 12. 22:44
 16/21 anonim ***** válasza:
72%

"Azt esetleg hol lehet elintézni, hogy ne csak az éjszakai áramról melegítsen, hanem folyamatosan ha fogy a meleg víz?"

Hivatalosan sehogy. Vagy vezéreltre kötöd akkor olcsóbb de nincs folyamatosan áram. Vagy a nappalira akkor folyamatosan tud fűteni ahogy elhasználjátok a melegvizet, de a drágább árammal.

Nekünk 4 főre volt egy 150 literes bojler csak a fürdőszobába és ha a gyerekek egy kicsit többet pacsáltak vagy hajmosás is volt, bizony az utolsónak nem mindig jutott melegvíz.

Ráadásul nálunk a konyha külön vízmelegítőről megy.

Szóval vezérelt áramról, mosogatással mindennel együtt egy 120 literes bojler igen karcsú egy háromfős családnak.

2021. dec. 12. 22:47
 17/21 anonim ***** válasza:
21%
Kérdés, hogy mennyire van feltekerve, mert én méregettem az én hajdu 120 literesemet, és ahhoz, hogy 60 fokos vizet csináljon, majdnem maxra fel kell tekerni a hőfokszabályzóját.
2021. dec. 12. 23:45
 18/21 anonim ***** válasza:
58%

2-en vagyunk a 120 literes, 60 fokra beállított, vezérelt áramról üzemelő bojlerre.

Én este-reggel zuhanyzom, a férjem csak este.

Az egyéb melegvíz használatunk kézmosás, kézi mosás (ritkán, egyes darabok) takarítás. Mosogatás csak 1-1 pohár, vagy nagyobb edény, mert mosogatógép van.

Mégis estére a másodiknak zuhanyzónak már kapkodnia kell magát, mert nem elég a víz. Olyan, hogy teleeresztjük a kádat és pancsolunk, relaxálunk benne, megvalósíthatatlan.

Ha nappalira kötteted, inged-gatyád rá fog menni, inkább cseréljétek le nagyobbra, vagy ami a legolcsóbb felhasználású lenne, az az átfolyós gázbojler.

2021. dec. 13. 09:09
 19/21 anonim ***** válasza:
57%
Ez a Marosánnak tulajdonított kicsi zsemle - nagy pofa. Villanybojler esetében igencsak takarékosan kell bánni a melegvízzel, hiszen a felfűtés lassú.
2021. dec. 13. 13:22
 20/21 anonim válasza:
57%

Hasonló problémával küzdök. Én egyedül használok egy 100 l-es bojlert, vezérelt áramra van kötve és van, hogy estére éppen hogy van annyi meleg víz, hogy le tudjak zuhanyozni.

Még azt vettem észre, hogy télen, hideg időben kevesebb meleg vizet ad a bojler, kb. felénél áll a mutató, annál feljebb nem megy.

2021. dec. 15. 09:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!