Új bojler és mégsem elég a meleg víz?
Pár hete vettünk egy új, Hajdu villanybojlert. Villanyszerelő szerelte fel, mindent beállított mégsincs elég meleg víz.
120 literes a bojler, még sem elég arra hogy egy 3 fős család fürödjön, eleinte forró azonban a harmadik embernek már langyos, és fél perc után hideg a víz.
A szerelő újra megnézte, azt mondja nem a bojler a gond. Az émász volt kint, kicseréltek valamit a villanyórán, azonban ez sem segített, továbbra sincs elég meleg víz.
Mit lehetne még csinálni? Egy 120 literes vadonatúj bojlernek ki kellene tudnia szolgálni 3 főt.
Erről beszéltem.Ha kedvezményes áramfogyasztásra van kötve,akkor az áramszolgáltató szabta meg az időpontot a bojler fűtéséhez.
Nálam a lakás mérőjéről kapja az áramot.Ha hűl a víz,azonnal kapcsol is be .
Köszönöm a rengeteg választ.
Szóval azt mondjátok az a gond valószínűleg, hogy kicsi.
Én sajnos nem értek hozzá, még annyit vettem észre, hogy a régi bojlernek (szinten hajdu) mindig meleg/langyos volt a teteje, így tudtam hogy lesz még elég víz fürdeni. Ez azonban mindig hideg.
Ez normális?
És igen, erről megy minden de még ha nem sok vízben fürdik az első kettő se marad már a harmadiknak sajnos.
Azt esetleg hol lehet elintézni, hogy ne csak az éjszakai áramról melegítsen, hanem folyamatosan ha fogy a meleg víz?
"Azt esetleg hol lehet elintézni, hogy ne csak az éjszakai áramról melegítsen, hanem folyamatosan ha fogy a meleg víz?"
Hivatalosan sehogy. Vagy vezéreltre kötöd akkor olcsóbb de nincs folyamatosan áram. Vagy a nappalira akkor folyamatosan tud fűteni ahogy elhasználjátok a melegvizet, de a drágább árammal.
Nekünk 4 főre volt egy 150 literes bojler csak a fürdőszobába és ha a gyerekek egy kicsit többet pacsáltak vagy hajmosás is volt, bizony az utolsónak nem mindig jutott melegvíz.
Ráadásul nálunk a konyha külön vízmelegítőről megy.
Szóval vezérelt áramról, mosogatással mindennel együtt egy 120 literes bojler igen karcsú egy háromfős családnak.
2-en vagyunk a 120 literes, 60 fokra beállított, vezérelt áramról üzemelő bojlerre.
Én este-reggel zuhanyzom, a férjem csak este.
Az egyéb melegvíz használatunk kézmosás, kézi mosás (ritkán, egyes darabok) takarítás. Mosogatás csak 1-1 pohár, vagy nagyobb edény, mert mosogatógép van.
Mégis estére a másodiknak zuhanyzónak már kapkodnia kell magát, mert nem elég a víz. Olyan, hogy teleeresztjük a kádat és pancsolunk, relaxálunk benne, megvalósíthatatlan.
Ha nappalira kötteted, inged-gatyád rá fog menni, inkább cseréljétek le nagyobbra, vagy ami a legolcsóbb felhasználású lenne, az az átfolyós gázbojler.
Hasonló problémával küzdök. Én egyedül használok egy 100 l-es bojlert, vezérelt áramra van kötve és van, hogy estére éppen hogy van annyi meleg víz, hogy le tudjak zuhanyozni.
Még azt vettem észre, hogy télen, hideg időben kevesebb meleg vizet ad a bojler, kb. felénél áll a mutató, annál feljebb nem megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!