Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogyan kell bekapcsolni a...

Hogyan kell bekapcsolni a bojlert?

Figyelt kérdés

Vettünk egy házat, és a bojler is elvileg működik a fürdőben. De hiába tekerem el az alján a tekerőt, nem gyullad ki a piros led, ami jelezné, hogy be van kapcsolva. Kérdeztem az eladót, ő azt mondta, a főkapcsolónál is be kell kapcsolni, mert most nincs áram alatt, és hogy a falon a mellette lévő doboz a kapcsoló.

Viszont én ezen semmilyen kapcsolót nem látok. Mit tegyek? Csatolok képet a dobozról.

2021. okt. 28. 12:48
 1/7 A kérdező kommentje:

[link]

eu/view.php?

filename=192IMG_20211028_122506.jpg

2021. okt. 28. 12:51
 2/7 anonim ***** válasza:
64%
:-O na ilyet se láttam még, erre kíváncsi vagyok!
2021. okt. 28. 13:02
 3/7 anonim ***** válasza:
83%

Az a kép egy kapcsoló, csak a kapcsoló kar tengelye el van törve és hiányzik.

hasonló kapcsoló lenne,

[link]

Csak jóval régebbi, 30-40 éves.

Ha két villanyóra van, vagyis vezérelt ( éjszakai), akkor a bolyler csak akkor fog fűteni, ha a szolgáltató központilag bekapcsolja.

Ha 1 villanyóra van, vagy sohasem világít 1 nap alatt a piros lámpa, akkor lekapcsolt helyzetbe tört le a kapcsoló karja.

Érdemes volna cseréltetni.

2021. okt. 28. 13:14
 4/7 anonim ***** válasza:
64%
Tényleg, vezérelt áram van? Nincs a villanyóraszekrényben egy magányos biztosíték, ami le van kapcsolva?
2021. okt. 28. 13:33
 5/7 A kérdező kommentje:
Vezérelt áram van, két villanyórával, de minden biztosíték fel van kapcsolva a szekrényben. Köszönöm a válaszokat, második, ezt az eon központilag úgy kapcsolja be, hogy valahol náluk, vagy pedig ki kell hívni őket és itt valamilyen kulccsal?
2021. okt. 28. 19:56
 6/7 anonim ***** válasza:
64%

Távolról kapcsolják. Azért hívják vezérelnek, mert amikor kisebb az országba a fogyasztás, akkor kapcsolják be távvezérléssel.

[link]

2021. okt. 28. 21:22
 7/7 anonim ***** válasza:
Este nézd meg akkor van vezérelt biztos
2021. okt. 30. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!