Lehetséges, hogy szivárog a gázpalack?
Elnézést ha baromságot kérdezek, most költöztem albérletbe és eddig még sosem kellet gázpalackokat szaglásznom. A palack a tűzhelyhez van csatlakoztatva, és a szelepnél enyhe gáz szagot lehet érezni. A konyhában nem érződik semmi sem, de az ablak is fojton nyitva, pláne most. A tűzhelyet eddig nem is mertem használni, és nagyon a villanyt sem merem kapcsolgatni, de aki előttem ott lakott nyilván használta és láthatóan nem volt probléma.
A szelepnek a kúp(?) része, amit szabad kézzel is lehet forgatni meg nincs lezárva, hanem lazán van hagyva. Ez így kell legyen? Linkelek egy képet, hogy mire gondolok pontosan: [link] -tehát a bekeretezett rész nincs becsavarva, csak rajta van.
Nem tudok szakmaibb szavakkal beszélni, remélem így is érthető.
Ez az elzáró szelep.Jobbra forgatással lehet teljesen elzárni.
Ehhez csatlakozik a tűzhely bekötése,végén a reduktorral.
Ezt viszont balra kell rátekerni!! Tömités legyen alatta .
Erősen meg kell szoritani.Ekkor lehet kinyítni a szerepet.
Ha enged,akkor annak büdös szaga van.Szappanos vizzel megkenve meg látni a buborékokat,ha engedne . Tűzhely begyújtásakor mindig a gyufa égjen először .
Nem rajta van, hamem nyitva van. Ha nem használod a tűzhelyt zárd el a palackot ( amit bekarikáztál). Leírták előtted.
Akkor kell kinyitni, ha használod a tűzhelyt.
"A tűzhelyet eddig nem is mertem használni, és nagyon a villanyt sem merem kapcsolgatni"
Mióta? Hogy költözhettél be egy olyan lakásba, amiről ennyire nem tudod, hogy hogyan működik? Gondolom, feketén...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!