Panel lakásban a tűzvédelmi szabályzat szerint tárolható 5-10kg-os széndioxid palack?
Sajnos a helyi lakásszövetkezettől kapott dokumentációk csak nagyon pongyola megfogalmazásokat tartalmaznak, amik egyértelműen tiltják a PB gáz tárolását és használatát (bár azt sem részletezik túl, ennyi erővel az öngyujtó töltőt sem szabadna használni....). De szó nem esik arról, hogy mi van azokkal a gázokkal amik nem éghetőek például széndioxid.
(Mert ugye ennyi erővel a széndioxidos oltó is tiltott lenne?)
Saját célra szeretnék kis tételben szódát gyártani és ez sokkal olcsóbb alternatíva mint a patronok.
Valóban, egy tűzben a széndioxid palack is fel tud robbanni, ha túlhevül. De ellentétben a PB gázpalackkal a belőle kitörő gáz nem táplálja a tüzet. A repeszei nyilván veszélyesek.
Az én személyes véleményem az, hogy mivel egy 6 kilogrammos porraloltó, vagy széndioxiddal oltó bizonyosan nem lehet tiltott egy panellakásban sem, egy ehhez hasonló nagyságú széndioxid palackot én ki tudnék magyarázni. Pláne, ha pongyola a szabályzat. De tudnék hivatkozni a széndioxidos tűzoltókészülékre...
Igen, röhelyes a szabályozás.
Mert van ahol eleve pb gáz van. Itt például vezetékes. Szüleimnél pedig nincs gáz, hanem minden lakásban van 3 fázisról üzemelő tűzhely.
Mivel azóta is hiába való volt nyomozásom, mert vagy csak annyit írtak, hogy "gázpalack" vagy csak a PB palackról szólt, de ott is bármi féle töltet mennyiség nélkül, szerintem hallgatok az első válaszoló véleményére és letojom az egészet. (Persze az alapvető biztonsági dolgokat betartva)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!