Ha otthon vagytok, nappal is bezárjátok a bejárati ajtót, ha kilincs van kívül is rajta?
Nekem tök változó.
Családi házunknál sosem zártuk, mert többen voltunk otthon, hallani ha bárki jön, egyszerűen "zajos" a lakás. Plusz szúnyoghálós ajtó is van ami mágneses és nem lehet halkan kinyitni.
Albérletben laktam ott sem mindig zártam be, volt, hogy elfelejtettem.
Utolsó albérletemnél mondjuk volt olyan, hogy vasárnap késő délután egyszer csak beállított a tulaj, meg elmentem 2 ünnep között haza és arra jöttem vissza, hogy ablak kinyitva tél közepén, a kuka tele rothadó szeméttel meg bagóval ami 2 hétig nem ment ki a lakásból.
Na ott még a szobám ajtaját is zártam ha ledőltem pihenni.
Zárom, mondjuk egyedül lakom (lakásban).
Pár hónapja cseréltem a bejárati ajtót, a régin eleve olyan biztonsági zár volt, aminek a nyelve rázárt, ha bezártad az ajtót. Tehát mindig zárva volt, nem lehetett csak a kilinccsel nyitni belülről se. Nagy veszélye volt, hogy az ember kizárja magát. Nekem sohasem sikerült szerencsére, de lakótársamnak igen, amikor kiadtam a szobát, rohanhattam haza munkaidő közepén beengedni őt. Meg őseimnek is párszor.
Pesti ismerős nappal is zárja a ház ajtaját, gyakran még riasztót is kapcsol, pedig a kertkapu is zárva van, plusz kutyák vannak. Én elég borzalmasnak tartom, hogy úgy élnek bezárva, mintha panellakásban laknának. Mi naponta százszor kimegyünk az udvarra, meg a szuterénbe ezért-azért, ha mindig zárnánk az ajtót, két hét alatt elkopna a zárbetét... A bejárati ajtó nemcsak hogy nincs zárva, de tavasztól őszig becsukva sincs. Kutya van, mondjuk, és a kaput zárjuk.
Mikor panelben laktam, ott természetesen be volt zárva a bejárati ajtó, mert a lépcsőházban mindenféle népek mászkáltak. A külső ajtó kódját mindig kiírta valaki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!