Vizes falak ellen mi a teendő ?
Több szinten lehet kezelni a kérdést.
1. Kevesebb nedvesség jöjjön be. Ennek akkor van realitása, ha régi építésű a ház. A nedvesség jöhet a falakon föl a talajból, és a padlón keresztül is. Ezekre a helyekre vízszigetelő réteget kell tenni, ami persze óriási felfordulás és költség.
2. Jobb legyen a szellőzés. Ennek akkor van jelentősége, ha jól záródó, energiatakarékos nyílászárók vannak. Ez esetben légbeejtőt szereltetni az ablakra és/vagy gyakrabban szellőztetni.
3. Melegebb legyen a falak belső felülete. Ezen külső szigeteléssel lehet javítani.
Páraelszívót is lehet használni, ebben nekem nincs tapasztalatom.
Ez mit jelent ? Jaj könyörgöm segítsetek. 😂 Egyedülálló anya vagyok . Nem tudom mit jelent az hogy külső- belső fal . De a lényeg , rengeteget futok. 28 fok van a lakásban . Újszerű az összes ablak , nem hiszem hogy az én hibám. A szomszéd átjött , megnézte - szerinte vízvezeték törés ( nem tudom magyarul , Ausztriában élek )
A lényeg hogy nemsokára jön az Installateur ?? Szerelő gondolom és megmondja hogy mi van. Amúgy a fal mögött a fürdő van , felettem is laknak
"Amúgy a fal mögött a fürdő van"
Tehát belső fal.
Akkor nem a hidegtől van.
Alighanem a szomszéd jól tippelt, és a vízvezeték repedt el.
Kellemetlen, nagy munka, bontással jár, utána festetni is kell. A munka alatt a víz el lesz zárva. Jó esetben a lakásbiztosítás fedezi a kárt. Ennek mihamarabb járj utána, mert drága lesz a javítás! És még az elfolyt vizet is meg kell fizetned. A társasház közös képviselőjével is beszélj, hogy a társasháznak van-e saját biztosítása, ami ilyenre kiterjed.
Külső fal= aminek a túlsó fele az utcán van. Belső fal= mindkét fal fele, oldala lakáson belül van.
Mivel fent ázik, és ott fürdő szoba van, valószínűleg csőrepedés, vagy hasonló, a feletted lakónál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!