Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Erről mit tudtok mondani?

Erről mit tudtok mondani?

Figyelt kérdés

Ha valakit 16 évesen ki akarnak otthonról rakni a szülei, és a rokonai se tudnák őt "eltartani" akkor az mit tud csinálni? Megy az utcára? Vagy a gyámügy mit tud vele csinálni?

Btw: a haveromrol van szó.

2021. nov. 25. 16:23
 1/10 anonim ***** válasza:
85%
Nagykorúságig a szülő a felelős.Ki rakni fiatal korút büntetendő cselekmény .
2021. nov. 25. 16:54
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Hát sok sikert a szülőknek. Csak úgy kirakni nem tudják. Intézménybe tudják adni a gyereket. Mindenesetre olyan nincs, hogy a szülő csak úgy ki akarja rakni a gyerekét az utcára, aztán menjen ahova akar. Ezt így nem lehet. De ha a szülők hivatalosan lemondanak róla, akkor intézménybe kerülhet.
2021. nov. 25. 17:00
 3/10 anonim ***** válasza:
74%
Ez jó eséllyel csak fenyegetés, mert a haverod-dal valami gond van?! Én is csináltam sok hülyeséget, ami után elég komoly balhék voltak, de csak mondták h mehetek a híd alá én meg makacsan mondtam, h jó akkor megyek...
2021. nov. 25. 17:01
 4/10 anonim ***** válasza:
89%
Menjetek be a gyámügyre vagy a rendőrségre együtt! De elég a suliban szólni, intézkedni fognak.
2021. nov. 25. 18:10
 5/10 anonim ***** válasza:

Elvileg nem tehetik ki 18 éves koráig.

Viszont nyilván van valami oka, hogy az angyalarcú jótétlélek haverodat ki akarják paterolni hazulról.

Akár intézetbe is mehet ha elkövetett valamit pl. a szülei ellen, avagy eleve bűnöző életmódot folytat.

Tehát, mi a gond vele??

2021. nov. 26. 01:05
 6/10 A kérdező kommentje:
Hát mesélt mik mennek ott, a nagyobbik testvére néha be védi, de mindig veszekednek a szüleivel, és azt mondták hogy köszönik szépen ilyen srác nem kell ide. De nem ő rossz, és nem azért védem mert a haverom de voltam náluk eléggé toxic szülők
2021. nov. 26. 06:58
 7/10 A kérdező kommentje:
Ja és köszönöm a válaszokat, 2-es tőled annyit kérdeznék, hogy az igaz hogy intézménybe adják be? És ha igen az alatt nevelő intézet értesz? Csak mert nem bűnöző simán nem akarják őt tovább eltartani, és egyáltalán láthatom őt ha bekerül olyan intézménybe? Ki lehet onnan jönni? Ugyan úgy járhat suliba, és találkozhat ha haverjaival, barátnőjével? Bocsi nagyon nem vagyok ezzel képben
2021. nov. 26. 07:02
 8/10 anonim ***** válasza:

De, láthatod.:) Kivéve ha nagyon messzi van a gyermekotthon, és nem tudjátok megoldani a kapcsolattartást.

Lehet, még ugyanabba a suliba is jár majd, attól függ, hol tudják elhelyezni.

2021. nov. 26. 14:27
 9/10 A kérdező kommentje:

Szóval milyen "intézményről" van szó?

Mi a konkrét neve?

Kicsit jobban ezt kifejtenétek?

2021. nov. 30. 15:57
 10/10 anonim ***** válasza:
Nem vagyok gyámügyis, szóval nem tudom az éppen aktuális nevét. De rá tudsz keresni a neten. Pl. gyermekotthon, gyermekek átmeneti otthona, stb.
2021. nov. 30. 18:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!