Be lehet tenni egy plusz keringető szivattyút a központi fűtéses rendszerbe ha gázkazánt használunk?
Természetesen lehet + egy keringető szivattyú.
Nálunk is két kazán van, két keringetővel.
Köszi!
És az szerinted megoldaná a gondot? Egyenletesen melegednének a csövek és radiátorok a különböző helyiségekben?
Gondolom, a gázkazánból kijövő meleg ágra kellene kötni.
Csak akkor, ha tönkre szeretnéd tenni.
A HIDEG -visszatérő- ágra kell kötni!
Hát én nem gondolom ,hogy ez jó ötlet lenne.A nagyobb teljesitményű szivattyú bezavarhatna a kazán szívattyújának.
A vegyes kazán müködésével ugyan össze lehet épiteni,de ilyenkor is mindig csak az egyik szívattyú dolgozik. Valójában ilyenkor 2 fűtési rendszer van,és egy visszacsapó szeleppel van a két rendszer ketté választva . Ehhez kell egy zárt tágulási tartály is.
Olyan fűtés szerelő kell,aki nagyon érti a szakmáját.
Új kondenzációs kazánhoz nem kell kémény sem,mert az tartozik a kazánhoz,csak nincs bent az árban . Bárhol ki lehet vezetni a tetőn is.24 KW os biztos elég lenne,mert a kondenzációsok max 58 fokon dolgoznak. Valóban kell gáz terv,meg engedélyek,de szerelési dij nem akkora nagy összeg .A fűtési rendszer kiépitése,radiá
torok megvétele ,az viszi a pénz.
5-ös.
Senki nem egyszerre gondolta járatni a két keringtetőt.
A kérdés csak a gázkazán keringtetéséről szólt.
(Ha jól értettem.)
Ez nekem eléggé furcsa.
A vegyes tüzelésűnél nyitott rendszer volt? Gravitációs?
Most zárt van gondolom, nyomás alatt.
Valami el van rontva nagyon, nem biztos, hogy a szivattyú a gond. De ez csak a véleményem.
Miből gondolod, hogy a szivattyú a hibás?
Esetleg nem lehet, hogy levegős valahol a rendszer? Esetleg nem lehet, hogy nem elég erős a mostani kazánod vagy valami ott van elrontva?
5-ös:
mi most cseréltettünk gázkazánt. Új kazán, ahhoz az elektronika, vezérlő, sima "turbós" kémény, tehát csak ki van nyomva a falon. 1M felett volt. Se radiátor se semmi extra. A kazán volt ebből kb 400e.
7es," A vegyes tüzelésű kazán a ház alatti pincében van, a kéménye a ház közepén megy fel, ezért nem oda lett " a kérdésben meg lett említve ,én csak ezért mondtam,hogy lehetne ezt is üzemeltetni.
Az biztos,hogy kazántól távolabbra levő radiátorok gyengébben fűtenek.Ezért a közelieket kissé zárni kell.A víz is azt az utat választja,amelyik rövidebb.A távolabbi fűtőtestekhez már eleve kevesebb hőmérsékletű víz jut el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!